Roman, so svojimi „kvalitami“ môžeš ísť robiť kolotočiara do Transylvánie, odkazuje Blaha Mikulcovi
09 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Vojna v radoch polície síce utíchla, neutíchlo ale úsilie opozície na odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca. Ako priznáva vo svojom statuse podpredseda Smeru-SDS Ľuboš Blaha, v parlamente už podali návrh na jeho odvolávanie.


Odvolávaniu v parlamente bude čeliť ďalší minister zo súčasnej vládnej koalície. Rad prišiel na šéfa rezortu vnútra Romana Mikulca, ktorému najviac pochybení vyčíta Smer-SDS. Poslanec parlamentu a podpredseda strany Ľuboš Blaha v statuse zhŕňa viacero argumentov, prečo by mala padnúť práve hlava šéfa rezortu vnútra. Spomenúť ale nezabudol ani na ruskú vakcínu Sputnik.
Nikdy nedajú pokoj hydre, ktorá zlikvidovala Lučanského

„Ak sa nám ho podarí odvolať, život sa nekončí. Roman, so svojimi intelektuálnymi a organizačnými kvalitami ešte vždy môžeš ísť robiť kolotočiara do Transylvánie,“ odkazuje ministrovi hneď v úvode statusu Blaha a dodáva, že Robert Fico avizoval, že na schôdzi celému Slovensku prečíta tajnú správu SIS, ktorá potvrdzuje, že polícia je zneužívaná na politické čistky. „Obeťou týchto gaunerských praktík bol aj Milan Lučanský. Nikdy nedáme pokoj hydre, ktorá ho zlikvidovala. Jedna hlava hydry je Kolíková, druhá hlava je Mikulec. Pri jeho mentálnych kvalitách vlastne ani nie hlava, ale krk. A uši,“ píše ďalej v statuse podpredseda Smeru-SDS podľa ktorého sa Robertovi Ficovi už vyhrážajú za to, že chce v parlamente povedať národu pravdu. „O Matovičovej a Lipšicovej mafii. Nezľakneme sa,“ odkazuje Blaha, podľa ktorého malo zmysel aj to, že v prípade Sputniku bombardovali ministerstvo zdravotníctva. „A Lengvarskému sa konečne uráčilo povoliť Sputnik aj pre ľudí nad 60 rokov. Je to naše víťazstvo - víťazstvo zdravého rozumu,“ pyšne hlási Blaha.



Podľa podpredsedu Smeru-SDS je však choré, ako táto vláda sabotuje Sputnik pri každom kroku. „Tri mesiace to pichali do hlodavcov, hejtovali to, neplatili, odhovárali ľudí... Čistá sabotáž. Len preto, že vakcína je z Ruska. Keby bola z Ameriky, tak ju dávajú aj kojencom. V darčekovom balení. Pri AstraZenece mohli aj ľudia zomierať a nebol problém, pri ruskej vakcíne bol problém všetko,“ stavia sa na stranu Sputnika „big“ ochranca všetkého ruského. Blaha si v samom závere statusu nezabudne kopnúť aj do prezidentky, ktorú nazýva hlavná americká sekretárka a Pezinbaba. Napokon ale opäť končí u ministra Mikulca. „Tak veľmi sa boja ľudí. Mikulec je už pripravený - ideopolícia bude prenasledovať každého, kto povie krivého slová na naše veličenstvá. Pôjdeme s tým na ústavný súd. A aj Mikulec si v parlamente zažije svoje. Budeme bojovať všetkými nástrojmi, ktoré máme. Neprejdú!“ volá priam revolucionársky na samý záver statusu Ľuboš Blaha.

Tak toto tu ešte nebolo. Blaha svojím humorom zatienil aj najväčšiu hviezdu Joža Pročka
Najnovší prieskum volebných preferencií ukázal, že Smer sa škriabe nahor. Dokonca sa už dostala na druhé miesto iba necelých 8 percent za odídencami z Hlasu-SD a až tri percentá pred koaličnú SaS. Z tohto prejavil v statuse veľkú radosť aj... Čítať ďalej
08 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik