Mainstreamové média si našli novú obeť: Zrazu im prekážajú väzby novinárov so štátnymi činiteľmi?
08 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Mainstreamové médiá si našli novú obeť. Volá sa Andrea Predajňová a podľa inkvizičných novinárov Miroslavy Kernovej a Arpáda Soltésza sa previnila tým, že bola hovorkyňou Generálnej prokuratúry SR.

Facebooková stránka Svet médií poukázala na nespravodlivosť mainstreamu. Zdieľala článok o niekdajšej hovorkyni generálnej prokuratúry Andrey Predajňovej, ktorý publikovala novinárka Miroslava Kernová. Presnejšie zdieľala snímku obrazovky príspevku novinára Arpáda Soltésza, ktorý sa nad Predajňovou pohoršuje.

"Prisluhovači hlavného mediálneho prúdu si našli novú obeť. Investigatívna blogerka Miroslava Kernová odhalila šokujúcu správu, že bývalá hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová sa po takmer desiatich rokoch vrátila do RTVS," píše sa v popise nad zdieľaným článkom Kernovej z portálu omediach.com.

Predajňová síce kedysi nebola jednou z najvýraznejších redaktoriek RTVS, ale momentálne slúži na pozícii, na ktorej jej predošlé skúsenosti stačia dostačujúco. Napriek tomu je mainstreamovými médiami hanená.

&id=104111934327825
Na každého iný meter

"Z uvedeného je zrejmé, čo je skutočným cieľom Kernovej a ďalších samozvaných novinárskych celebrít, ktorí pravidelne zdieľajú jej bludy a tlačia na verejnú mienku. Tu zjavne nejde o boj za morálnu očistu slovenskej mediálnej scény. Skôr kopanie do vybraných osôb a inštitúcií na čele s verejnoprávnou televíziou," píše sa v popise článku.

Svet médií poukazuje najmä na ostatné prípady, v ktorých sa niekdajší štátni činitelia neskôr vyjadrovali k rôznym témam už ako žurnalisti. Výnimkou nie je napríklad ani redaktor politiky Peter Petrus, ktorý predtým pôsobil ako hovorca exprezidenta Andreja Kisku. Vtedy okolo toho rozruch nikto nerobil. Rovnako ako v prípade novinára Eugena Kordu, ktorý pred voľbami 2020 podporoval Za ľudí prospech tejto strany publikoval články.

"Ohradil sa niekto voči tomu, že niektorí novinári majú otvorene priateľské vzťahy s niektorými politikmi? Upozorňujú na to vo svojich článkoch a reportážach? Čítal niekto z vás niekedy text, pod ktorým by stálo upozornenie, že autor je v konflikte záujmov?" Pýta sa uvedená stránka na sociálnej sieti.

"Vážená pani Kernová, vážený pán Soltész a ďalší! Keby ste neboli pri krágľovaní ľudí takí selektívni, možno by sme vám aj uverili, že to myslíte dobre. V skutočnosti len tlačíte na pílu a vytvárate si systém vlastných našich ľudí. Ten istý systém, voči ktorému tak okázalo kopete a ešte sa za to nehanbíte pýtať peniaze. Tiež by ste si mali vybrať raz a navždy - buď novinárčina, alebo tretí sektor, pretože oboje nejde dohromady," uzavreli.

Roman Michelko: Mainstream Vám to nepovie! Nedajme sa oklamať! Nehrá sa o stratu ústavnej väčšiny, ide o rozpad jednoduchej väčšiny.
"Ako funguje súčasný systém usvedčovania nepohodlných ľudí? Politické zadanie je jasné. Netreba sa snažiť. Netreba pátrať, vypočúvať, hľadať dôkazy. Na usvedčenie nepohodlných nominantov predchádzajúcej garnitúry stačí jediné. Svedectvá... Čítať ďalej
06 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová