Viršíkov prešľap po nežnej revolúcii: Za tieto slová v živom vysielaní vyfasoval mastnú pokutu!
07 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Slovenskom otriasla správa o úmrtí legendárneho moderátora Rádia Expres Jula Viršíka. Počas kariéry urobil dieru do rozhlasového sveta. Raz to však tak povediac prehnal a dočkal sa od zamestnávateľa mastnej pokuty za vulgarizmus v éteri, píše Plus 7 dní.

V Rádiu Expres na počesť Jula Viršíka vysielali jeho najbližší - kolegovia, priatelia, ale aj konkurencia. Reláciu Twentyfive tak vysielali Mirec Babják, Jarka Lajčáková-Hargašová, Martin Nikodým a ďalší. „Naposledy som za Jula zaskakoval v relácii Twentyfive v lete 1992, keď išiel na dovolenku. Naozaj, nikdy by som si nepomyslel, že ho budem zaskakovať aj pri tejto najsmutnejšej príležitosti. Ale Julo bol veselý človek, bol rád, keď spoločnosť okolo neho bola usmiata. A vždy k tomu prispel. Nemal rád smútok a určite nie vo svojom vysielaní,“ spomínal Juraj Čurný.
Mastná pokuta 

Tesne po nežnej revolúcii však Viršíka zamestnávalo Rock FM Rádio. Tam sa bezprecedentne dočkal jednej z najväčších pokút za nevhodný výraz počas živého vysielania. Istý poslucháč sa v tom čase dovolal do rádia a pred poslucháčmi zopakoval jeden vulgarizmus tretí krát, keď už Viršík zakročil a stratil trpezlivosť.

„Neviem, či by som mal, ale musím to povedať. Ja si myslím, že slovo ko**t do rozhlasu nepatrí,“ zaskočil všetkých. Toto konanie nezostalo beztrestné. Viršíka totiž pokarhali pokutou vo výške 10 000 korún.

Na poslednej rozlúčke s Viršíkom nechýbali ani známe tváre: Jeho exmanželka však dnu nemohla!
Na konci mája nás vo veku 56 rokov navždy opustila rádiová legenda Julo Viršík. Posledná rozlúčka s moderátorom však bola len pre "vyvolených", píše Pluska. Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Tibor Sipos