Otecko zverejnil inzerát, že doopatruje seniora výmenou za rodinný dom. Mnohých tým poriadne vytočil
04 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Počas víkendu sa zjavil na viacerých FB skupinách neobvyklý inzerát. Otec s dcérkou hľadá staršieho človeka na doopatrovanie výmenou za rodinný dom v Bratislave. Rozhorčené reakcie na seba nenechali dlho čakať.


"Sme otec s dcérkou a hľadáme staršieho človeka z BA, ktorého by sme doopatrovali výmenou za rodinný dom v Bratislave. Sme bratislavská kresťanská rodina s dobrým vychovaním, ja pracujem ako IT technik vo svojej firme a moja dcérka Johanka chodí na ZŠ Matky Alexie," píše pán Vladimír Hutta v úvode svojho inzerátu.



Budete naša babka či dedko?

"Budete naša babka či dedko, ktorí nám chýbajú. Hľadáme ľudí, ktorí nemajú deti a boli by vďační za šikovného syna a vnúčatko," uvádza ďalej bratislavský IT technik vo svojom inzeráte, ktorým nepochybne zaujal značnú časť verejnosti.

No podľa reakcií ľudí nenašiel pre svoj zámer veľké pochopenie - skôr naopak. Viacerí inzerát vnímajú tak, že jeho cieľom je nájsť starého senilného človeka, ktorý na nich prepíše dom či byt, nebude mať žiadnych dedičov a onedlho zomrie, dedukujú Bratislavské noviny.

Sputnik rekordy neláme. Hrozí, že skončí v koši!
Čakáreň na ruskú neregistrovanú vakcínu Sputnik V sa spustila na začiatku mesiaca. Zatiaľ ale Sputnik rekordy netrhá. Podľa programátora Jana Suchala zo Slovensko.Digital sa na očkovanie Sputnikom prihlásilo za tri dni iba 5 275... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Diana Zaťková


Pán Hutta však tvrdí, že ho ľudia zle chápu. "Vôbec to tak nie je. Chýbajú nám starí rodičia a čím dlhšie by tu boli, tým lepšie a zároveň by sme chceli žiť na dome. Viem im zabezpečiť celkom pekný komfortný život - brávať ich na dovolenky atď... Ale viete, každý myslí iba na to, čo je mu najbližšie," snažil sa druhých presvedčiť o svojej počestnosti.



Zdroj: FB/Hutta
Toto je tak sprosté!

"Toto je tak sprosté! Kresťanské hodnoty nie sú majetok za pozornosť a “lásku”... Kresťan dá lásku aj bez odplaty človeku, ktorý to potrebuje," napísala do diskusie v skupine Lamačania pani Gabriela.

Vyjadrila aj vieru, že sa takto staral aj o svojich rodičov. Vladimír však odpovedal, že ak by mal svojich rodičov, tak by neponúkal svoju lásku druhým ľuďom.

Jozef Šátek: Je tu nápadná podobnosť s Gorilou. Moc si nesmie zo SIS robiť slúžku
Súčasné "hry" s tajnou službou v pozadí či v popredí až nápadne pripomínajú Gorilu. Je mimoriadne nebezpečné, ak si aktuálna moc podriaďuje SIS svojim mocenským potrebám. Likvidácia oponentov aj s pomocou tajnej služby pripomína režimy, ktoré... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Ivan Brožík


Pani Alena, ktorá je sama už babičkou mu poradila, aby nepredával byt a nemusel by si hľadať staršieho človeka, ktorého doopatruje. "Vaša dcéra musí mať istotu a hlavne strechu nad hlavou. To je môj názor a prihováram sa k vám ako babička mojich vnúčat. Byť vaša mama, tak vám toto nedovolím."

"A čo keby ste postavil dom a zobral staršieho človeka z domu dôchodcov a tam ho dochoval a staral sa o neho. To by bolo také kresťanské," navrhol v diskusii Branislav.

"Nemienim sa k niekomu nasťahovať a obrať ho. Ja mienim dať to, čo by som dal do hypotéky tým ľudom a sebe, aby sa nám lepšie žilo. Ja som môj inzerát myslel úprimne a od srdca. Pomohlo by to nám aj tým starým ľuďom," bráni sa Vladimír Hutta.

Šokujúci oznam na galérii v Bratislave: "Zákaz vstupu očkovaným a schvaľujúcim dodržiavanie vyhlášok hlavného hygienika
Všetko je naopak! Zatiaľ, čo sa odporcovia očkovania proti Covidu obávali, že ako nezaočkovaní nebudú mať všade prístup, zdá sa, že diskriminácia zasiahla tú opačnú skupinu. Bratislavské noviny objavili v centre Bratislavy prevádzku, ktorá... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Nevie, kam pôjdu

Ten približne pred 14 dňami podal inzerát na predaj 2-izbového bytu na Studenohorskej ulici v Lamači, pričom v diskusii sa priznal, že sám presne nevie, kam pôjdu teraz s dcérkou bývať. Najradšej by šiel do rodinného domu, ale zároveň zaregistroval, že ich ceny išli v poslednom čase hore. Postaviť nový by podľa neho možno nebolo až také drahé, ale problém je s pozemkom.

"Ľudia skúste, než ma začnete urážať, aj trochu rozmýšľať. Ak by mladí ľudia, ktorí platia obrie hypotéky a ledva žijú, pomohli starým ľuďom, ktorí majú malé dôchodky, ale dom, tak by sa všetkým žilo oveľa lepšie a navzájom by si pomohli. Problém je, že sa ľudia dnes nezgrupujú a každý chce byť sám. Ale spolu sú ľudia silnejší a aj sa majú lepšie," dodal pán Vladimír na adresu všetkých neprajníkov.

Zatiaľ sa na inzerát nikto neozval, ale otecko verí, že sa napokon nájde niekto, kto jeho iniciatívu správne pochopí a uvedomí si, že by to mohlo byť výhodné pre obe strany.

Najprv slovne, potom po pysku. V Košiciach sa pobili zamestnanci a klienti bytového podniku
Na východe Slovenska bolo divoko. Strhla sa bitka. Nič neobyčajné. Až na to, že konflikt vznikol na košickom bytovom podniku. Pobili sa dvaja zamestnanci s dvoma klientmi. Najprv po sebe kričali, potom si začali dávať po „pysku“. Jeden účastník... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová