Milan Uhrík: Besnenie pokračuje, voči poslancovi Mazurekovi polícia vzniesla obvinenie
04 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

Je tu nové policajné obvinenie Milana Mazureka kvôli "podpore protivládnych protestov" Dňa 2.6.2021 si poslanec NR SR a podpredseda hnutia Republika Milan Mazurek prevzal uznesenie, ktorým voči nemu polícia vzniesla obvinenie pre údajné spáchanie prečinu podnecovania. Za to mu hrozia až dva roky vo väzení. "Policajné besnenie pokračuje. " Konštatuje europoslanec Milan Uhrík


Dopustiť sa ho mal  podľa polície tým, že ako opozičný politik vyzval ľudí, aby protestom prišli vyjadriť svoju nespokojnosť so súčasnou vládou. Píše na sociálnej sieti Milan Uhrík.




Reprofoto FB (@Milan Uhrík)

Dva roky?

"Za pozvanie občanov na protivládny protest mu tak hrozia dva roky väzenia. REPUBLIKA ?? toto obvinenie rázne odmieta a považuje ho za politicky motivovanú snahu vlády o likvidáciu rastúcej opozičnej sily." Vyjadruje sa k - podľa neho - politicky motivovanému policajnému zastrašovaniu Milan Uhrík a pokračuje.



Politika umlčiavania a zastrašovania

"Obvinenie Milana Mazureka vnímame ako politický nástroj na jeho umlčanie a na zastrašenie celého hnutia REPUBLIKA, ktoré hneď po svojom vzniku prevzalo opozičnú iniciatívu aj v organizácii protivládnych protestov."



Za slobodu, právo a spravodlivosť!

"Vláda neváha využiť a vymyslieť už naozaj čokoľvek, len aby opozícii zavrela ústa. A to všetko v čase, keď sa najvyšší predstavitelia vlády zmietajú v sieti škandálov, ktoré na Slovensku nemajú obdobu.
Nevzdáme sa a budeme aj ďalej bojovať za slobodu, právo a spravodlivosť. Nedáme sa zastrašiť a neuhneme, bez ohľadu na to, k akým zákerným činom sa táto vláda zníži!" Vyhlasuje na sociálnej sieti Milan Uhrík.


(Medzititulky red. HD.)

Milan Uhrík: Takéto mafiánske praktiky sú v slušnej spoločnosti neprípustné!
Škandál s tajným stretnutím desiatich najvyšších politikov a funkcionárov v prokuratúre polícii a tajných službách pobúril opozíciu naprieč celým jej spektrom. Rozhodli sa preto iniciovať mimoriadnu parlamentnú schôdzu, čo potvrdil aj Milan... Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik