Františeka Imreczeho nemohla NAKA vypočuť. Obhajcovia mu vypovedali službu
04 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

Stíhaného Františkovi Imreczeho dnes previezli z výkonu väzby na vypočúvanie. NAKA ho chcela vypočúvať, ale nemohla. Službu mu vypovedali všetci jeho advokáti. Podľa portálu Noviny.sk prišli na výsluch aj obhajcovia spoluobvinených. Advokáti trestne stíhaných podnikateľov Petra a Jozefa Brhela. Michala Suchobu, ale aj obvinených úradníkov Finančnej správy.



Výsluch nezačal

"Dôvodom je skutočnosť, že Imreczemu vypovedali právne služby všetci jeho obhajcovia. Imrecze chcel vypovedať, ale svoju výpoveď podmieňuje prítomnosťou svojho obhajcu. Toho ráno nemal. Vyšetrovateľ výsluch nezrealizoval. Stíhaný, už bývalý prezident FS, si tak musí zaobstarať nového obhajcu. Na výsluch tak pôjde až vtedy, keď bude mať obvinený nového právnika," píše portál Noviny.sk.
V prípade Mýtnik sa špekuluje s tým, že Imrecze spolupracuje s vyšetrovacími orgánmi

Dôvod, prečo Imrecze stratil všetkých obhajcov naraz nie je známy. V prípade Mýtnik sa však špekuluje o tom, že sa rozhodol spolupracovať s vyšetrovacími orgánmi. A j preto chce vypovedať ku skutkom, pre ktoré je od februára tohto roka vo väzbe. Podľa portálu Noviny.sk sa po obvinení vyjadril. Aktuálne má údajne záujem obsiahlo vypovedať, čo môže naznačovať jeho záujem o spoluprácu s orgánmi vyšetrovania.

Robert Kaliňák: "Klbko sa rozpletá, ...ide to k najvyšším miestam“
Exminister vnútra Robert Kaliňák nie je ešte na definitívnom politickom dôchodku. Dôkazom je aj rozhovor, v ktorom okrem iného ironicky citoval Daniela Lipšica: "Ako to povedal Daniel Lipšic, klbko sa rozpletá. Pravdu má v tom, že klbko sa rozpletá... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Ivan Brožík

Proti Imreczemu vypovedá jeho priamy podriadený Daniel Čech

Proti Imreczemu vypovedá Daniel Čech. Ten bol viceprezidentom Finančnej správy. Priamym podriadeným Imreczeho. Podľa jeho tvrdení bol korumpovaný pri realizácii zmanipulovaných štátnych nákupov informačných systémov pre potreby daňových úradov a Finančnej správy.

Čech po spolupráci s prokuratúrou uzatvoril dohodu o vine a treste v prípade známom ako Judáš. Tú koncom apríla schválil príslušný súd. Dnes je právoplatne odsúdený na tri roky s podmienečným odkladom výkonu trestu na štyri roky a finančný trest 30-tisíc eur, píše portál Noviny.sk.
Imrecze mal prijať úplatok 50-tisíc eur

V Mýtniku Daniel Čech vypovedá, ako šéf daňovej a colnej správy dostával úplatky od podnikateľa Michala Suchobu. Podľa portálu Noviny.sk malo ísť o sumu 50-tisíc eur z dohadovania štátnych nákupov pod kontrolou práve stíhaného exprezidenta Finančnej správy Imreczeho.

Dôvod, prečo Imreczemu vypovedali právne služby všetci jeho obhajcovia nie je známy.

Ako minister vnútra Mikulec za rok vymenil hodinky za "panskejšie"
"Nie sme ako oni" - znelo ústredné predvolebné heslo súčasných mocných. Dnes vyznieva už len ako fráza. Dokonca aj v takých detailoch, ako je obľuba politikov pri moci v drahých hodinkách. Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Ivan Brožík