Robert Kaliňák: "Klbko sa rozpletá, ...ide to k najvyšším miestam“
04 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

Exminister vnútra Robert Kaliňák nie je ešte na definitívnom politickom dôchodku. Dôkazom je aj rozhovor, v ktorom okrem iného ironicky citoval Daniela Lipšica: "Ako to povedal Daniel Lipšic, klbko sa rozpletá. Pravdu má v tom, že klbko sa rozpletá a ide to k najvyšším miestam.“ 


Hneď v úvode rozhovoru sa však Robert Kaliňák vyjadril aj k stretnutiu, ktoré sa odohralo v zasadačke na spodnom poschodí budovy SIS. Čo si o tom myslí, to sprístupnil verejnosti FB profil mimoriadne správy.sk, ako aj rovnomenný web.
Dejú sa chyby, ktoré už neovplyvňuje vôľa politikov

„Politici, ktorí sú teraz pri vláde, si to nikdy poriadne nevyskúšali a zjavne nedávali pozor, keď boli v opozícii. Bez ohľadu na vôľu predstaviteľov vlády sa dejú veľké chyby,“ Hodnotí súčasnú situáciu Robert Kaliňák.

„Rozhovor budúcej spolupráce o kvetnatej budúcnosti to asi nebol,“ myslí si exminister vnútra o tajnom stretnutí v objekte SIS.

Lipšic je jediný minister spravodlivosti, ktorý sa udržal vo funkcii vďaka korupcii, tvrdí Kaliňák
Na facebookovom profile Matovičov cirkus sa objavilo staršie video, v ktorom Robert Kaliňák ešte ako minister vnútra v parlamentu vykričal Danielovi Lipšicovi všetky kauzy, na ktoré ako minister spravodlivosti alebo vnútra vôbec... Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Opozícia má svoje zdroje a získava informácie

„Za posledné dni sme mohli vidieť niekoľko tlačových konferencií, kde Róbert Fico doniesol dokumenty,“ pripomína Kaliňák. Tie boli podľa neho pravé, potvrdené a obsah sedel tak, ako mal.

Robert Kaliňák nemá jasno v tom, o čo vlastne išlo, ale avizuje, že "pravda vyjde vždy na povrch".
Vláda všeľudovej srandy

„Čo rozhodnutie, to blbosť.“ Charakterizuje počiny moci exminister. Výsledok podľa neho odrážajú voličské preferencie.

„Podľa môjho názoru situácia prerástla až tak, že nové vedenie SIS považovalo za potrebné na tomto stretnutí oboznámiť s problémami a podozreniami o tom, že trestné stíhania, ktoré tu prebiehajú, sú manipulované,“ myslí si Robert Kaliňák.

Odvolal sa na ďalšieho z bývalých šéfov rezortu vnútra: "Ako povedal Daniel Lipšic, klbko sa rozpletá. Pravdu má v tom, že klbko sa rozpletá a ide to k najvyšším miestam.“
Kaliňák na tému masové zatýkanie

„Platí, že Česká republika má 70 až 80 ľudí vo väzbe, my máme 130, čo je dvakrát toľko, pričom oni sú dvakrát väčšou krajinou. Niečo teda nie je v poriadku. Rovnako tak ani nie je v poriadku, že Špecializovaný súd dal do väzby dvakrát toľko ľudí, ako predošlý rok,“ vysvetľuje Robert Kaliňák.

„Sloboda je hneď druhé právo za životom, no nevadí nám, že to orgány činné v trestnom konaní porušujú,“ hovorí Robert Kaliňák pre nami citovaný zdroj - mimoriadnespravy.sk.

(Medzititulky red. HD.)

Róbert Kaliňák: Vyhodili všetkých skúsených. Katastrofálne riadenie krajiny. Každé rozhodnutie blbosť
28 | 05 | 2021