Slovensko posielalo nesprávne údaje. Terorizuje Mikas už rok Slovákov na základe nesprávnych čísel?
03 | 06 | 2021 I Petra Demková

Slovensko dodávalo Európskej agentúre nesprávne údaje. A čo ak to, čo sa stalo, nie je len ojedinelá chyba? Čo ak Mikasov úrad s požehnaním vlády už rok terorizuje Slovákov vedome na základe nesprávnych čísel?



Štát v číslach zámerne klame

Teóriu, že za odovzdávaním nesprávnych údajov môže byť finančná motivácia, teda udržať pri živote čo najdlhšie MOM-ky, už vyslovil Branislav Becík. Tvrdí, že sa stali prostriedkom zárobkov ľudí okolo Igora Matoviča a možno aj ďalších ľudí blízkych iným členom vlády.

Becík na rovinu pred časom napísal: „Veľmi ma zaujíma, kto všetko zarobil na nezmyselnom covid testovaní, keďže povolenie prevádzkovať MOM-ky sa dostalo len do rúk vyvolených stranou OĽANO. Ako bolo povedané v Orwellovej knihe Zvieracia farma: Všetci sme si rovní, ale my (prasatá) sme si rovnejší. A tie prasatá sú OĽANO ľudia.“

Matovič bránil Mikasa zubami nechtami. Cigániková mu teraz vyčíta "fatálne zlyhanie" a chybné údaje
03 | 06 | 2021 | Tibor Sipos


Dňa 2. 6. po najnovšej afére Becík doplnil, že prišlo na jeho slová. "Pamätáte sa môj príspevok z 9. marca? Kde som spochybnil čísla covid pozitívnych pacientov a pripisoval to vláde, že umelo drží čísla? A je to tu! Minister zdravotníctva dnes potvrdil, že - citujem ´Úrad verejného zdravotníctva posielal zlé údaje o epidemiologickej situácii, a preto sme pre iné krajiny boli v červenej farbe.´ Čo znamená, že sa na Slovensku umelo vykresľovala zlá situácia s COVID-19. .Bolo toto účelové konanie OĽANA len z dôvodu, aby si mohli obhájiť kšefty s nezmyselnými MOM-kami a netransparentným nákupom testov od firmičky z Igorovej rodnej Trnavy?“ pýta sa Becík.
Nadácii Zastavme korupciu sa to tiež nezdá

Na fungovanie MOM-iek sa najnovšie pozrela Nadácia Zastavme korupciu. Prišli s nepeknými zisteniami. MOM-ky sú „ryžou“ istých skupín a istých ľudí. Aj tie MOM-ky, ktoré nepracovali efektívne a vykonávali len 23 testov denne (napríklad Hnúšťa), dostávali štedré príspevky. Krásne sa na MOM-kách nabalil aj štátny tajomník Kamil Száz.
Bez zlých výsledkov by nebolo testovania...

V neposlednom rade, čím horšie čísla, tým jednoduchšie je zdôvodniť masívne testovanie. A to, že je testovanie biznisom Matoviča so Sulíkom, dnes už nie je žiadnym tajomstvom. Písalo sa o tom TU či TU. Udržať zlé čísla, asi má pre vládu zmysel.
Na chybné údaje mesiace upozorňujú analytici

Na chyby vo výpočtoch už mesiace upozorňujú aj Dáta bez pátosu. Upozorňovali na nesprávnu metodiku počítania mnohých ukazovateľov, po celý čas trvania „pandémie“. Tvrdia celé mesiace, že MZ SR, vláda, Igor Matovič, či Mikasov úrad chybne interpretujú dáta, prípadne, že ich majú už vo vstupoch nesprávne. Analytici upozorňujú na chyby už rok. Stačí si pozrieť statusy na ich facebookovej stránke. Na ich upozornenia však už rok nikto nereaguje.

Dáta bez pátosu Mikasovi: "Predĺžiť núdzový stav vláda vie, no opraviť chybný Covid automat? Nie je chuť ani čas!"  
Analytici zo spolku Dáta bez pátosu tentokrát už poriadne naložili Jánovi Mikasovi. Už celé týždne totiž upozorňujú na chybný Covid automat, ktorý nezmyselne blokuje uvoľnenia. Keď treba predlžovať núdzový stav, vláda sa vždy vie zísť a konať... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Petra Demková


V minulosti upozornili aj na to, že vláda mala chyby v COVID automate. Písali sme o tom aj v HD. Obvinili Mikasa, že nemá žiadnu snahu chyby opraviť. Keď však vláda chce predlžovať núdzový stav, koná okamžite.

Naposledy upozornili analytici z Dát bez pátosu 3. júna na to, že NCZI mal chybnú prognózu v počtoch ľudí na najbližšie obdobie v čakárni na očkovanie. Analytici tvrdili, že to bude inak. Medzitým sa už ukázalo, že mali pravdu. Štát sa v prognóze mýlil.

Matematik Richard Kollár na rovinu vo februári povedal, že Slovensko je v dátovom pekle. Napísal celý elaborát o tom, aké dáta Slovensko vôbec nemá zozbierané. V skratke Slovensko nezbieralo nič. Štát však aj bez dát celý čas veselo vydával "fundované" rozhodnutia.
Štát sa mýli v dátach celú dobu

Jednoducho povedané, tu sa štát neustále vo výpočtoch a prognózach mýli. Mýli sa počas trvania „pandémie“, opakovane a často. Príliš často na to, aby sme mohli naivne veriť, že sú to len náhody.  Vyzerá to tak, že držať pri živote "strašnú pandémiu" súčasnému vedeniu štátu náramne vyhovuje. A ak je to tak, potom našli ideálneho služobníka svinstvu, ktoré tu už rok na občanoch páchajú.

Čo ak je to v skutočnosti tak, že sme celé mesiace rukojemníkmi skupiny nepríčetných a skorumpovaných ľudí, ktorým zachutila moc a peniaze a tie sa snažia udržať si za každú cenu?

Krajníková: Mikas a celá plejáda blbých a blbších úradníkov držia občanov nakrátko ako v čase vojny 
30 | 05 | 2021 | Petra Demková

Aj po celoplošných testovaniach sa „upravovali“ čísla

Podozrenia na upravovanie štatistík tu už v minulosti boli. V podstate po každom veľkom testovaní sa primátori či starostovia sťažovali, že údaje, ktoré nazbierali pri testovaní oni, boli po odovzdaní štátu doslova cez noc navýšené. Zle boli spočítané dáta v Bratislave, Bánovciach nad Bebravou, v Dolnom Kubíne, ale aj inde.

Celé mestá a okresy boli následne neprávom „pod zámkom“. Starostovia sa sťažovali aj na to, že finálne údaje o počtoch nakazených v ich obci či meste im kompetentní po skončení testovania odmietli ukázať.
Podľa Lengvarského je všetko v poriadku.

Nič však nie je podozrivé v očiach nového ministra zdravotníctva. Ten Jána Mikasa podržal a problém s odosielaním nesprávnych dát do Európskej agentúry bagatelizuje. „Chyby sa môžu stávať,“ povedal Lengvarský. Dodal, že zatiaľ by nevolal po vyvodení personálnej zodpovednosti.
Robí Mikas chyby z nevedomosti alebo zámerne?

To, že Mikas nie je charakterný ani slušný človek, sa ukázalo už hneď na začiatku pandémie, keď hral hlúpeho pri otázke redaktorky, či je otvorený parlamentný bufet, ktorý bol za jeho chrbtom.

Vyzerá to tak, že otázka neznie, či je hlavný hygienik Mikas schopný klamať. Otázka je, či je skresľovanie dát a robenie chýb vo výpočtoch jeho vlastná iniciatíva alebo je len služobníkom vlády, ktorá sa rozhodla terorizovať vlastné obyvateľstvo.

JUDr. Weis: Protipandemický zákon? Meníme sa z demokracie na totalitné zriadenie
Advokát Peter Weis upozorňuje na nové nebezpečenstvo. Je ním nový protipandemický zákon. Odborníci mesiace čakali na medzirezortné pripomienkovanie. Nedočkali sa. Zákon je už na stole a nikto sa k nemu vyjadriť nemohol. Čítať ďalej
03 | 06 | 2021 | Petra Demková