Matovič bránil Mikasa zubami nechtami. Cigániková mu teraz vyčíta "fatálne zlyhanie" a chybné údaje
03 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Šéfka zdravotníckeho výboru a poslankyňa SaS Jana Bittó Cigániková na sociálnych sieťach žiada o vyvodenie zodpovednosti v súvislosti s chybnými údajmi Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktorý riadi hlavný hygienik Ján Mikas.

Práve Mikasove kroky počas najhorších pandemických mesiacov na Slovensku boli takmer vždy obhajované vtedajším premiérom Igorom Matovičom. Fungovalo to i opačne. Matovič riadil chod štátu na základe Mikasových inštrukcií ohľadom pandemických opatrení proti šíreniu koronavírusu.
Fatálne zlyhanie

Na svojej facebookovej stránke poslankyňa Cigániková zverejnila príspevok, v ktorom žiada o prešetrenie zlyhania ÚVZ pri reportovaní. "Fatálne zlyhanie Úradu verejného zdravotníctva malo dopad na väčšinu obyvateľov Slovenska, ktorí chceli vycestovať. Zlé údaje a dáta, ktoré vykazoval ÚVZ, znamenali, že sme boli na európskom semafore červenou krajinou," rozhorčovala sa Cigániková.

Následne pripomenula, že Slovensko bolo zaevidované ako "červená krajina" aj v susednom Česku. To spôsobilo mnohým Slovákom i Čechom značné komplikácie. Z epidemiologického hľadiska sme však boli na tom o niečo lepšie ako naši susedia. "Aj z toho dôvodu požadujeme dôsledné prešetrenie a vyvodenie zodpovednosti voči tým, ktorí pochybili, aby sa už podobná chyba nezopakovala," uzavrela šéfka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková.

„Matovič s Mikasom a spol. nastolili v našej vlasti právnu anarchiu,“ varuje Štefan Harabin
Slovenskom už pár dní rezonuje výzva sudcov, advokátov a rozličných právnikov, ktorí nesúhlasia nielen s mnohými krokmi tejto vlády, ale aj s plánovanými úpravami súdnej mapy ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.