Osuský tvrdí, že fotka jeho rusofóbneho komentára je podvrh. K jeho odkazu sa však hrdo hlási
02 | 06 | 2021 I Petra Demková

Včera rozvírila hladiny internetu prestrelka medzi Petrom Osuským a Petrom Marčekom. Marček reagoval na komentár bývalého kolegu – poslanca NR SR, nahnevaným statusom. Osuského komentár bol však podvrh.



Komentár nebol pravý

Peter Osuský sa k rusofóbnemu komentáru nehlási. Bol to fejk, napísal. Na druhej strane niet sa prečo čudovať, že viacerí boli presvedčení, že ide o pravý komentár. Skutočne znel ako niečo, čo by poslanec Osuský, známy nenávisťou k Rusku, povedal.

Osuský: Rusi sú dopingom prelezená prokremeľská klika. Marček Osuskému: proamerický blbeček a dement  
Poslanci NR SR si na Facebooku rozhodne nedávajú servítku pred ústa. Súčasný poslanec Osuský nevie krotiť svoju živočíšnu nenávisť voči Rusku a bývalý poslanec Marček nevyberal slová, keď hodnotil Osuského. Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | Petra Demková

Na komentár reagovali Marček aj Blaha

K nepravému Osuského komentáru sa vyjadril aj Ľuboš Blaha. Osuský reaguje v odpovedi hlavne naňho, ale súčasne aj na Marčeka. Peter Osuský napísal v reakcii toto: „Lož ako pracovná metóda poslanca Blahu, tentoraz o hokeji. Nie je to po prvý raz. S radosťou sa ujal fake statusu ruského poskoka, exposlanca Petra Marčeka, o ktorom mohol hladko zistiť, že na mojom FB neexistuje,“ informuje Osuský.
Komentár sa dohľadať nedal. Nie je to však nič neobvyklé

Na obranu P. Marčeka aj Ľ. Blahu treba povedať, že to, že niekto „prestrelí“ a následne si to uvedomí a komentár zo sociálnej siete zmaže, nie je v dnešnej dobe nič neobvyklé. Stáva sa to aj medzi poslancami a politikmi všeobecne.

Peter Osuský sa však napriek nedorozumeniu, v podstate k vymyslenému komentáru hlási. Pokračoval totiž vo vysvetlení takto: „To, načo nemáme vo vzťahu k Rusku, nie k hokeju, nikdy zabúdať, napísal autor fejku pritom celkom pravdivo.“
Reakcia Blahu

Pod to pripojil Osuský ako dôkaz slová, ktoré o ňom na základe nepravého komentára napísal Blaha: „Užíval som si Slovensko, rodinu, ľudí a, samozrejme, hokej. A potom prídete domov a čítate, že poslanec SaS Osuský si v zápase Ruska so Švédskom želal, aby vyhrali Švédi. To proste rozum neberie. Keby to bolo na ňom, tak Slovensko nepostúpi. Ale jemu je to jedno - lebo Navaľnyj. Ako môže niekto tak veľmi nenávidieť Rusko, že mu neželá ani len víťazstvo v hokeji? To je choroba. Regulárna duševná choroba. A to hovoríme o situácii, keď ruské víťazstvo znamená postup pre Slovákov. Hovorím to už roky - toto nie je o Putinovi, ani o Kremli, toto je normálny prachsprostý rasizmus. Oni nenávidia ruský národ až tak, že radšej obetujú Slovensko,“ komentoval Blaha.

Poslanci Osuský a Stančík ušli z rokovania parlamentného výboru o vyhostení diplomatov
"Zaujímame postoje miesto toho, aby sme stáli". Znie jedna myšlienka z Krylovej pesničky Demokracie. Aj naši poslanci sú takí - v postojoch vyhlasujú, ako schvaľujú vyhostenie ruských diplomatov. No keď sa za svoje postoje majú argumentačne... Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Ivan Brožík