Branislav Becík: Kšefty pre kamošov? MOM-ky prevádzkujú len vyvolení stranou OĽANO!
02 | 06 | 2021 I Petra Demková

Branislav Becík sa pýta, kto a koľko zarobil na MOM-kách. Má informácie, že povolenie prevádzkovať MOM-ky dostávali len osoby spriaznené s OĽANO. Na základe infozákona požiadal o sprístupnenie podkladov.  



Kto zarába na MOM-kách?

„Veľmi ma zaujíma, kto všetko zarobil na nezmyselnom COVID testovaní, keďže povolenie prevádzkovať MOM-ky sa dostalo len do rúk vyvolených stranou OĽANO. Ako bolo povedané v Orwellovej knihe Zvieracia farma: Všetci sme si rovní, ale my (prasatá) sme si rovnejší. A tie prasatá sú OĽANO ľudia,“ začína príspevok na Facebooku Branislav Becík.

Plošné testovanie: Nie atómovka ale stámiliónový biznis bez kontroly
Nadácia Zastavme korupciu sa pozrela na efektivitu mobilných testovacích miest. Na začiatku mája štát za nájdenie pozitívneho v Nitre zaplatil rekordných 75 tisíc eur. Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


„Pred pár dňami som si preto cez infozákon vyžiadal od ministerstva zdravotníctva, aby mi poskytli kompletný zoznam prevádzkovateľov MOM-iek (MOM = súkromné antigénové testovacie stredisko na COVID-19, ktoré mesačne dostane od štátu desiatky tisíc eur), keďže dostávam informácie z regiónov, že MOM-ky prevádzkujú ľudia blízki politickej strane OĽANO,“ informuje starosta Dvorov nad Žitavou.
Koľko „Százov“ tu ešte máme“

Becík si vyžiadal aj vyčíslenie preplatených nákladov na každú MOM-ku. Chce vidieť, kto koľko zarobil. „Keďže samotný tajomník ministerstva zdravotníctva Kamil Száz prevádzkuje/val 20 MOM-iek a mesačne si prilepšil odhadom o 300 tisíc eur! Tak sa mi zdá, že sa môže jednať o legalizáciu kšeftov pre ľudí verných OĽANO!“ píše nahnevane Becík.
Ministerstvo doteraz nepreplatilo nemocniciam náklady

„Vždy som považoval kradnutie z peňazí určených pre zdravotníctvo za najhoršiu formu hyenizmu. O to viac, že ministerstvo zdravotníctva doteraz nepreplatilo nemocniciam objektívne kovidové náklady, ktoré sa zaviazali preplatiť nemocniciam určených na boj s ochorením COVID-19. Dezinfekcia, rúška, respirátory, kyslík, atď. - všetky tieto materiálové náklady spojené so záchranou životov covid pacientov nad rámec bežnej činnosti nemocníc (hovoríme o desiatkach tisíc eur pre malú nemocnicu), doteraz neboli ministerstvom preplatené a tak ministerstvo dostáva nemocnice do zlej finančnej situácie,“ upozornil starosta Dvorov nad Žitavou.
MOM-ky neliečia z korony!

Becík upozorňuje, že MOM-ky koronu neliečia. Napriek tomu, sa ministerstvo ponáhľa s preplácaním. „Hlavne že tajomník si príde mesačne na 300 tisíc eur za MOM-ky, ktoré nikoho z korony nevyliečili a ich význam je prinajmenšom otázny. Nehovorím o tom, aké prieťahy malo ministerstvo v preplácaní 7-eurových hodinových príplatkov pre personál covid oddelení - ľudí, ktorí hrdinsky riskovali svoje životy. Hnus,“ končí príspevok na sociálne sieti Branislav Becík.

Transparency international pochválila štátneho tajomníka, ktorý prevádzkoval MOMky
Nie, milá Transparency International, Kamil Százs, štátny tajomník na MZ SR, ktorý si veselo v konflikte záujmov prevádzkoval vlastné MOM-ky, stále nie je slušným človekom a nezaslúži si ani obdiv, ani chválu. Čítať ďalej
12 | 05 | 2021 | Petra Demková