Vystresovaný občan: Hrajú s nami psychologické hry. Vlády a médiá nami manipulujú
30 | 05 | 2021 I Petra Demková

Podľa blogera, ktorý si hovorí Vystresovaný občan, s nami niekto hrá psychologické hry. Bloger si myslí, že médiá nami manipulujú ohľadom Covid-19 a očkovania. Kým niektorými informáciami sme masírovaní od rána do večera, iné nám cielene taja.



Psychologické hry PSYOP

Podľa blogera, ktorý si hovorí Vystresovaný občan, niekto s nami hrá psychologické hry. Bloger hovorí o manipuláciách ohľadom koronavírusu a očkovania. Čitateľov varuje: „Ľudia, dávajte si pozor!“

Bloger naráža na psychologické hry známe pod názvom PSYOP, ktoré sú podľa Wikipedie „operácie na sprostredkovanie vybraných informácií a ukazovateľov publiku, ktoré majú vplyv na ich emócie, motívy a objektívne uvažovanie a v konečnom dôsledku na správanie vlád, organizácií, skupín a jednotlivcov“. Podľa blogera sú našou dennou realitou.

Šéf najväčšej gréckej farmafirmy sa nechce dať zaočkovať proti korone. Má strach zo zmeny DNA
Dimitris Giannakopoulos, šéf najväčšej gréckej farmaceutickej spoločnosti Vianex, sa nedá zaočkovať proti koronavírusu, pretože nechce, aby sa zmenila jeho DNA, píše epochtimes.de. Čítať ďalej
29 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ako sa informovalo o úmrtí blogera Kmeťa

Následne pripomína Vystresovaný občan dianie spred času, kedy médiá a ministerstvo zdravotníctva (v októbri 2020) informovali o úmrtí moderátora Jozef Kmeťa. „Zomrel redaktor, moderátor a bloger Jozef Kmeťo (47), ktorý bol infikovaný koronavírusom. Krajčího ministerstvo šíri jeho video v ťažkom stave, kde varuje pred podceňovaním koronavírusu a choroby COVID-19,“ zneli titulky.

Ďalšie z titulkov, ktoré sa po úmrtí redaktora dali vidieť na sociálnej sieti či v médiách, zneli takto: „Asi šesť hodín pred smrťou nakrútil video, aby na vlastnom príklade dôrazne varoval všetkých nás pred nebezpečnými popieračmi pandémie.“ Alebo „Dovtedy budú ľudia veriť na hoaxy o neexistujúcej korone, kým nebudú poznať tváre jej obetí“.

Dokonca aj Igor Matovič úmrtiu venoval status na Facebooku. Napísal: „Odkaz blogera Kmeťa pre každého, kto ešte pochybuje. Za šesť hodín po natočení tohto odkazu zomrel. RIP.“
O poškodenom zdraví Kmeťa neinformovali

Vystresovaný občan poznamenáva: „Všetci šírili, aká je korona nebezpečná a zabila Jozefa Kmeťa, ale akosi zabudli zverejniť jeho blog zo sme.sk.“ Blog sa volal: Obezita mi vzala všetko.

Dňa 8. 12. 2015 Kmeťo verejnosti vyzradil niečo zo svojho súkromia: „Dostavili sa k tomu ďalšie zdravotné problémy, váha si pýtala svoje. Toto priberanie sa najviac podpísalo na mojom srdiečku. Nepravidelný sínusový rytmus ma priviedol ku kardiológovi, k liekom a k problémom, ktoré by som neprial ani najväčšiemu nepriateľovi. Začalo sa mi ťažko dýchať, problémy so srdiečkom ma doslova ničili, nielen po zdravotnej stránke, ale aj na duchu. Dostával som sa do depresií a myslel som, že snáď prichádza posledné obdobie môjho života,“ napísal.

Ibi Maiga: Áno, som konšpirátor, lebo som si dovolil mať vlastný názor
Ibrahim Maiga reaguje na kritiku, ktorá sa naňho zniesla. Zabávač z Mali vyslovil kritický názor na očkovanie. Kým mnohí s ním súhlasia, našli sa aj takí, ktorým sa nepáči, že sociálnu sieť využíva na šírenie „konšpiračných“ názorov.... Čítať ďalej
29 | 05 | 2021 | Petra Demková

Po úmrtí Jula Viršíka

Následne Vystresovaný občan premosťuje do súčasnosti. Zomrel Julo Viršík. Mnohí sa začali pýtať na príčinu. Predsa len, úmrtie 56-ročného človeka nie je bežná udalosť. Oficiálne reakcie zhora na seba nenechali dlho čakať.

„Ministerstvo zdravotníctva reaguje na dezinformácie o úmrtí Jula Viršíka, ktoré začal šíriť Marian Kotleba aj dezinfoscéna zverejnením podrobnosti zo zdravotného stavu moderátora. Úmrtie moderátora nesúviselo s očkovaním,“ napísalo v oficiálnom stanovisku ministerstvo zdravotníctva. „Pán Viršík bol zaočkovaný prvou dávkou 10. apríla a 26. mája zomrel na zlyhanie srdca,“ dodalo ministerstvo.

Televízia TA3 informovala: „Zneužili smrť Jula Viršíka. Konšpirátori priživili protiočkovaciu kampaň.“ Topky napísali: „Konšpirátori prerazili ďalšie dno: Stačilo pár hodín a smrť Jula Viršíka spojili s očkovaním!“ Aj Nový Čas informoval v tomto duchu. „Konšpirátori dosiahli nové dno: Hnus, na čo zneužili nebohého Viršíka!“ Podobne informovali aj ďalšie médiá.
Niečo tu nesedí

Vystresovanému občanovi tu niečo nesedí. „U Jula Viršíka vedeli určiť okamžite na druhý deň po smrti, že smrť nesúvisela s očkovaním. V prípade Jozefa Kmeťa vedeli v priebehu pár minút určiť, že ide o Covid-19,“ napísal. Okrem toho si všimol, že sa médiá vôbec nezaoberali vážnym zdravotným stavom obézneho moderátora a blogera, ktorý sám opisoval.

Vystresovaný občan pripomína čitateľom, že niektoré médiá už informovali o zápaloch srdca aj o zriedkavých nervových poruchách, ku ktorým občas po očkovaní proti covidu dochádza. Aj Európsky regulátor liekov podľa blogera hodnotí potenciálne súvislosti medzi vakcínami Covid-19 a prípadmi zápalu srdca a zriedkavých nervových poruchách.

Vystresovaný občan predložil zopár príkladov toho, ako sa tu s nami hrajú psychologické hry. O niektorých skutočnostiach nie sme informovaní politikmi ani médiami vôbec, o niektorých oklieštene a tými skutočnosťami, ktoré sa mocným hore hodia, sme "masírovaní" od rána do večera.

Julo Viršík bol pred mesiacom očkovaný AstraZenecou. Teraz mnohí špekulujú. Mohlo to súvisieť?
Od neočakávaného úmrtia známeho moderátora uplynulo len niekoľko hodín, keď sa sociálnymi sieťami začal šíriť jeho status z polovice apríla. Viršík sa pochváli, že sa dal očkovať. Špekulácie na seba nenechali dlho čakať. Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Petra Demková