Nový prieskum. Ivan Bošňák odkazuje najnedôveryhodnejšiemu Matovičovi: Neplačte, bude horšie!
30 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová




Podľa prieskumu agentúry Focus je Matovič najnedôveryhodnejším členom vlády. Ivan Bošňák z Dáta bez Pátosu má pre neho odkaz: "Ten posledný si zaslúži samostatnú kategóriu a vlastne im škodí. Vieme to všetci. Okrem 11 percent ľudí. Čo je v podstate jeho rodina a jeho najbližšie okolie."

Focus urobil prieskum pre TV Markíza. Zber dát prebiehal od 11. do 19. mája 2021. Vzorku tvorilo 1 008 respondentov. V prvej päťke sú traja ministri SaS a dvaja ministri OĽaNO. Matovič sa umiestnil na poslednej priečke. Dôveryhodnosť podľa prieskumu takmer všetkých členov vlády klesá alebo stagnuje, píše Denník N.
V prvej päťke traja ministri SaS a dvaja ministri OĽaNO





"Najnovší člen vlády, minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO), je najdôveryhodnejším politikom súčasnej vlády. Dôveruje mu takmer 37 percent ľudí. Medzi piatich najdôveryhodnejších členov vlády sa dostali aj traja ministri strany SaS. Richardovi Sulíkovi dôveruje 36, Branislav Gröhlingovi 33 a Ivanovi Korčokovi 30 percent opýtaných. V prvej pätici je aj minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO) s 33 percentami," informuje Denník N.

Nemecko poskytne 8 miliárd eur na 62 vodíkových projektov. Chce byť svetovým lídrom v tejto oblasti
Nemecko bude financovať 62 vodíkových projektov z federálnych a štátnych fondov v hodnote až 8 miliárd eur. Berlín sa chce stať svetovým lídrom v oblasti vodíkových technológií, uviedli ministerstvá hospodárstva a dopravy, informuje portál... Čítať ďalej
30 | 05 | 2021 | Lukáš Leca

Matovičovi už nedôveruje takmer nikto

Expremiér Igor Matovič je na chvoste rebríčka. Dôveruje mu je iba jedenásť percent ľudí. Až 9 z 10 ľudí mu nedôveruje (87 %). Dôvera v lídra najsilnejšej koaličnej strany klesá už od minulého roka. Matovič je dlhodobo najmenej dôveryhodný člen vlády.
Ivan Bošňák nechal Matovičovi na Facebooku odkaz

"Neplačte, bude horšie," hlása titulok príspevku. Bošňák v ňom hodnotí celý prieskum. Zvlášť sa venuje poslednej priečke. Na tej sa nachádza Igor Matovič. "Ten posledný si zaslúži samostatnú kategóriu a vlastne im škodí. Vieme to všetci. Okrem 11 percent ľudí. Čo je v podstate jeho rodina a jeho najbližšie okolie," píše Ivan Bošňák.
Nechal odkaz aj hlavnému hygienikovi Mikasovi

"Vo farbách COVID Semaforu to vyzerá na celkom slušnú pandémiu. Riešenie poznáte. Karanténa, izolácia. A pravidelne testovať v červených a oranžových oblastiach. Okamžite. Pán Ján Mikas, viete vydať také nariadenie?" Pýta sa na záver Ivan Bošňák.



Igor Matovič opäť predviedol, že mu vôbec nie sú cudzie maniere papaláša
Čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi. Staré rímske príslovie určite platí aj na ministra financií Igora Matoviča. Aj on vodu káže a víno pije. Ukázal, že maniere papaláša mu vôbec nie sú proti srsti. Čítať ďalej
30 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik