Lipták: Kto klame, ten kradne, kto kradne, ten aj vraždí, to ale platí na celú dnešnú vládu
30 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slováci už majú povolenie očkovať sa ruskou neregistrovanou vakcínou Sputnik. Koľkí to ale v skutočnosti aj využijú sa teraz nevie, pretože zatiaľ bola voči nej vedená skôr antikampaň. Smutný je z toho i kontroverzný doktor Peter Lipták.


Očkovanie Sputnikom povolil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, podľa ktorého ale bude závisieť, či si ho ľudia vôbec vyberú. Peter Lipták v blogu na pravda.sk ale šéfa rezortu zdravotníctva za jeho názory a kroky, ktoré boli v súvislosti so Sputnikom V spravené, kritizuje.
Vo svete boli podané milióny dávok Sputnika a bez trombóz

Kontroverzný lekár kritizuje aj to, že namiesto toho aby vakcínu dodali všeobecným lekárom do ambulancií, aby mohli normálne očkovať, budú ich nútiť aby fungovali v mobilných  očkovacích tímoch a privyrábali si v očkovacích centrách. „Normálni všeobecní praktickí lekári, ktorí sú najbližšie chronickým pacientom nedostali zatiaľ ani jeden kus vakcíny. Hoci všeobecní praktici už očkujú vo veľkom v Maďarsku alebo v ČR. Aj naši sú pripravení očkovať adresne svojich chronicky chorých, bez nutnosti ich registrácie na internetových portáloch a ostatných zbytočností,“ konštatuje v blogu Peter Lipták, podľa ktorého sú vakcíny chladničkové, teda také isté ako proti chrípke, či zápalu pľúc. Ministerstvo však už mesiace blokuje ich dodávky do ambulancií.

Lipták: Dnešná očkovacia stratégia založená na vakcinácii všetkých je v rozpore s medicínskou vedou
MUDr. Peter Lipták si všíma, že očkovanie v minulosti vždy indikoval aj uskutočňoval ošetrujúci všeobecný lekár, ktorý pozná pacienta. „Prečo ich úrady vynechali?“ pýta sa v blogu. Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Petra Demková


„Nežiadúce účinky vakcíny Sputnik V sú vraj presne také isté, ako po vakcíne AstraZeneca. Myslel tým Lengvarský na trombózy u ľudí do 60 rokov? Aj keď o tom nemá žiadne dôkazy a v susedom Maďarsku sa trombózy po Sputniku nevyskytli,“ kritizuje Lipták ministra Lengvarského. Pritom nielen Maďarsko ale viac ako 60 štátov vo svete dnes podľa kontroverzného lekára masívne očkuje Sputnikom V. „Milióny podaných dávok a bez trombóz. Tento minister tvrdí, že rovnaké nežiadúce účinky (úmrtia na atypické trombózy) preto, pretože je to rovnaký typ vakcíny,“ píše vo svojom blogu Lipták.

Peter Lipták šokuje: Po vakcíne Pfizer a Moderna zomrelo v Maďarsku oveľa viac ľudí ako po Sputniku!
Doktor Peter Lipták nie je známy len ako kontroverzný lekár, ale aj bojovník za liek Ivermectin a tiež proti plošnému testovaniu či noseniu rúšok. Teraz sa zameral aj na očkovanie, ktoré mu tiež nie je priveľmi po vôli. Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Veľká časť našej populácie, asi milión ľudí, čaká na Sputnik

„Prečo sa potom rozhodlo, že Sputnikom sa na Slovensku bude očkovať veková kategória od 18 do 60 rokov, a tým tieto osoby ideme ohroziť trombózou, a naopak Astrou, kvôli trombózam sa budú očkovať iba osoby nad 60 rokov? Prečo u vakcín, ktoré sú podľa Lengvarského rovnaké, tento diametrálny rozdiel v určení cieľovej populácie?“ pýta sa doktor Lipták, podľa ktorého je predsa všeobecne známe, že o očkovanie Sputnikom majú najväčší záujem ľudia z vekovej kategórie nad 60 rokov. „Teda takto si ľudia môžu vybrať podľa ministrovej logiky preto, lebo ruský návod hovorí 18-60 a my postupujeme podľa neho. „Takže pri anglickej vakcíne postupovať podľa návodu nemusíme?“ opäť sa pýta Peter Lipták.

Podľa nášho kontroverzného lekára slovenské porekadlo hovorí: „Kto klame, ten kradne, kto kradne, ten aj vraždí,“ to ale platí na celú dnešnú vládu. „Preto sa nikto nemôže čudovať, že aj tento minister klame. Bráni tomu, aby sa veľká časť populácie nad 60 rokov (odhadom asi 1 milión ľudí), ktorá čaká na Sputnik V, mohla včas zaočkovať pred treťou vlnou pandémie a ohrozuje tým zdravie a životy týchto ľudí,“ konštatuje Lipták. Lekára hnevá aj to, že Lengvarský miesto toho, aby pred treťou vlnou pandémie maximálne využil čas a usiloval sa zaočkovať čo najväčšie množstvo pacientov bezpečnou vakcínou, očkovanie tejto veľkej skupiny osôb blokuje.

Nátlak na mladých ohľadom očkovania rastie. Motiváciou má byť sloboda cestovania. MUDr. Lipták reaguje
MUDr. Peter Lipták si všimol dianie v Čechách. Minister zdravotníctva P. Arenberger sa vyjadril, že v lete by mohli začať očkovať mladých od 16 rokov. Motivovať ich majú slobody, ktoré im blahosklonne udelia. Slovenský lekár je pobúrený.... Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Petra Demková

Lengvarský vystavuje ohrozeniu najmä najrizikovejších pacientov

„Okrem toho, že stále blokuje aj očkovanie v ambulanciách všeobecných lekárov, diskriminuje a vystavuje ohrozeniu predovšetkým našich najrizikovejších pacientov. Sú antivakcinátori, ktorí proti očkovaniu hovoria a píšu, a potom sú antivaxeri, ktorí prijímajú praktické kroky, ktorými očkovanie blokujú v záujme biznisu,“ píše ďalej Lipták a dodáva, že nečudo že Lengvarský patrí k Matovičovi, ktorého vláda svojimi opatreniami v druhej vlne pandémie od 26. októbra 2021 zabila viac ako 12 000 ľudí. „Padlo ich už viac ako v SNP. Tak takýto úkaz sme ešte na Ministerstve zdravotníctva nemali. Generála bez cti,“ uzatvára svoj kritický blog kontroverzný lekár Peter Lipták.

Doktor Lipták na adresu Zuzany Baťovej: Za takéto brutálne zločiny jej patrí doživotie!
Ťahanice okolo ruskej neregistrovanej vakcíny Sputnik V sa, zdá sa, definitívne skončili. Rusi ju žiadajú vrátiť, čo ťažko nesie nielen expremiér Matovič, ale aj kontroverzný doktor Peter Lipták. Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik