Právnička Laššáková upozorňuje na Lipšicovu propagáciu aj za vaše koncesionárske poplatky v RTVS
29 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Keď propaganda potrebuje, tak sa nemožné stáva možným. Aj čisto "ženská" relácia v televíznej programovej zložke verejnoprávnej RTVS sa môže z času na čas  v rozpore so svojim krstným listom a dramaturgickým zámerom "zamužiť". Veď čo je na tom, ak by v relácii pre maďarskú národnostnú menšinu začali moderátor a hostia hovoriť po rusínsky?


Propaganda svätí prostriedky. Avšak propaganda a verejnoprávne médium majú v zákone veľmi úzko vymedzený vzťah. Už aj preto, že RTVS financujeme všetci v podobe výpalného, teda, povinných koncesií. Bez ohľadu na to, či jej program sledujeme. Zdá sa, že na takýto zákon sa tu od istého času programovo kašle. Aj tak, ako v nateraz poslednej relácii RTVS Silná zostava z pohľadu webu infovojna.sk.

Prokurátor Kysel si osvojil Lipšicovu rétoriku: Hovorí o boji proti "našim ľuďom"
28 | 05 | 2021 | Aneta Leitmanová


"V dnešnom vydaní ženskej panelovej diskusie Silná zostava privíta moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová opäť mužského hosťa. O väzbe na Slovensku príde do štúdia RTVS diskutovať špeciálny prokurátor Daniel Lipšic namiesto pôvodne avizovanej vyšetrovateľky Martiny Babacsovej, známej aj v súvislosti s vyšetrovaním kauzy Gorila." Písal ešte pred vysielaním web strategie.hnonline.sk.
Prečo Lipšic?

Aj keď odpoveď na túto otázku každý súdny znalec mediálnej manipulácie pozná, odpovedzme si. Témou relácie mala byť väzba na Slovensku, ktorú mnohí označujú za nehumánnu. Prečo nie žena - ministerka spravodlivosti? Prečo nie predkladateľka novely Trestného zákona o skrátení väzby poslankyňa Hajšelová? Lebo Lipšic! Lebo RTVS vysiela na "želanie". A želanie zjavne také bolo. Jedno z tých, ktoré sa neignorujú.
Iba na pripomenutie

"Silná zostava je relácia žien. Tentoraz sa medzi dámy posadil klamár biblických rozmerov. Istý Lipšic a hovoril o kolúznej väzbe, akoby sme všetci mali amnéziu a nepamätali si, že to bol on, kto jej trvanie predĺžil až na päť rokov." Píše na citovanom webe známa právnička Mgr. Judita Laššáková.

"Daniel Lipšic toho už v živote stihol (napáchať) veľa. Závratnú kariéru urobil vďaka KDH. Navrhol a presadil predĺženie kolúznej väzby až na päť rokov. Nakúpil odpočúvací systém, ktorý nebolo možné niekoľko rokov používať. Urobil si prieskum osobnej popularity za štátne peniaze. A podľa názoru ústavnoprávneho výboru NR SR vykonal nezákonným spôsobom advokátske skúšky. Pokračovať by sme mohli donekonečna." Pridáva Judita Laššáková.

Blaha: "Lipšic si masíruje svoje komplexy menejcennosti. Ak by Pčolinský povedal pravdu, je to jeho koniec!"
Poslanec parlamentu za Smer Ľuboš Blaha hodnotí na svojej facebookovej stránke situáciu na Slovensku jednoznačne. "To, čo sa stalo v parlamente, je smutný koniec parlamentnej demokracie. Bez preháňania." Podľa Blahu už ani nepredstierame,... Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

"Flexibilná morálka"

Autorka citovaného textu píše ďalej: "Potom však Daniel Lipšic zapríčinil dopravnú nehodu. Na priechode pre chodcov zrazil dôchodcu, ktorý počas prevozu do nemocnice zomrel. Páchateľ, teda doktor Lipšic sa vzdal poslaneckého mandátu až potom, keď ktosi zverejnil zábery z bezpečnostnej kamery zachytávajúce smrteľný stret chodca s autom."

"Flexibilná morálka Lipšicovi dovolila, aby kandidoval na post špeciálneho prokurátora. Odborná verejnosť varovala, že na tomto poste bude takpovediac nepoužiteľný kvôli konfliktu záujmov. Ako bývalý advokát mnohých obvinených, ktorých prípady patria do kompetencie Úradu špeciálnej prokuratúry, sa musí z jedného konania po druhom vylúčiť. Pre politického eskamotéra Lipšicovho typu však ani toto nie je diskvalifikačný moment uchádzať sa o najvyššiu funkciou na prokuratúre s výberovou vecnou príslušnosťou."
Mediálna hviezda

"Daniel Lipšic sa objavuje na obrazovkách, v diskusiách, v novinových rozhovoroch, áno, väčšinou s kamarátkou Monikou Tódovou, s ktorou si dokonca tyká. Dostáva priestor na prezentáciu jeho malého ega. A hlavne na vyjadrovanie názorov na význam väzby v trestnom konaní. Ostatne dostal priestor v RTVS v relácii Silná zostava. Ide o diskusný formát, v ktorom je podstatný jeden moment: spoločenské témy sú rozoberané optikou žien. Teda až kým do štúdia nezavítal na pozvanie Sajfovej ženy Lipšic. Je chvályhodné, že cenzus pohlavia padol. Už inou otázkou je, či mal divák možnosť porovnať si Lipšicove tvrdenia s názormi skutočných právnych autorít." Zjavne na vyváženosť relácie, ktorú má ako podmienku RTVS zo zákona, naráža Judita Laššáková.
Otázka autorky

"Tak sa pýtam, či pán Lipšic vie vôbec, o čom hovorí, alebo je stále tým, čím bol vždy: oportunistickým vypočítavým špekulantom dosahujúcim vysoké štátne funkcie výlučne vďaka svojej schopnosti rozpoznať správny moment, kedy sa komu votrieť do priazne?!" Znie otázka Judity Laššákovej.

"P. S.: Neslobodno zabúdať, že to bol Lipšic, kto presadil šialené predĺženie väzby. Vďaka jeho krížovej výprave sa kolúzna väzba stala nástrojom vynucovania priznaní a spolupráce. Pamätajme na to vždy, keď sa z jeho úst opäť budú rinúť slová o spravodlivosti, morálke a právnom štáte." Vyzýva autorka textu Mgr. Judita Laššáková.

(Medzititulky - okrem v úvodzovkách - red. HD.)

Fico: Lipšic je matkou všetkých udavačov! Epremiér chce zvolať veľvyslancov EÚ a žiada demisiu vlády!
Exremiér tvrdí, že systém udávania kajúcnikmi vytvára "zločinecký režim, ktorý by nedali dokopy ani Gestapo spolu s ŠtB". Robert Fico upozorňuje, že túto prax zaviedol špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. Líder Smeru zvažuje zvolanie veľvyslancov... Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | René Skalný