Prokurátor Kysel si osvojil Lipšicovu rétoriku: Hovorí o boji proti "našim ľuďom"
28 | 05 | 2021 I Aneta Leitmanová
Prokurátor špeciálnej prokuratúry Kysel si osvojil Lipšicovu rétoriku. Hovorí o boji proti "našim ľuďom". Toto nie je slovník prokurátora, ale politika.

Boj o spravodlivosť je na najťažšej križovatke. Enormná snaha časti spoločenských a politických špičiek vrátiť krajinu do čias „našich ľudí“ v súčasnosti vrcholí. V súvislosti s diskusiou a naznačovaním možnej manipulácie vyšetrovania závažných káuz to uviedol zástupca špeciálneho prokurátora Peter Kysel. Správu priniesla TASR.

Kysel Za Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) vyjadril podporu vyšetrovateľom a operatívnym pracovníkom NAKA, odhaľujúcim závažnú trestnú činnosť s možným presahom do najvyšších sfér verejného života.

„Vás mrzí, že Matovič dostal dnes len tú vodu, čo?“ zakričal Kotleba poslancovi koalície do pléna
Fraška v parlamente sa neskončila vo štvrtok vyliatím vody na ministra Matoviča. S príspevkom do rozpravy nasledoval Marián Kotleba. Musel sa venovať viac doťahovaniu s koaličnými poslancami z pléna ako svojmu príspevku. Padali slová ako „ďalší... Čítať ďalej
28 | 05 | 2021 | Petra Demková


„Obava, ako ďaleko a ako vysoko budú viesť v súčasnosti vedené trestné stíhania, rezultuje v snahu škandalizovať skúsených, čestných a odvážnych vyšetrovateľov, ktorí úspešne odstíhali najnebezpečnejšie zločinecké skupiny na Slovensku. Táto snaha však nesmie byť úspešná,“ zdôraznil Kysel. "Za prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry vyjadrujeme vyšetrovateľom a operatívnym pracovníkom plnú podporu,“ uviedol.

Kysel pripomína štvrtkové (27. 5.) vyhlásenie vyšetrovateľov a operatívcov NAKA z pracovnej skupiny Očistec, v ktorom sa dôrazne ohradili voči útokom spochybňujúcim integritu nimi vedených trestných stíhaní. „Prokurátori ÚŠP vyjadrujú presvedčenie, že trestné stíhania touto pracovnou skupinou sú vedené v súlade s Trestným poriadkom a za plného rešpektovania práv obhajoby. Neevidujeme žiaden dôkaz o manipulácii s dôkazmi alebo o snahe ´zosúlaďovať´ výpovede spolupracujúcich obvinených alebo svedkov. Výpovede spolupracujúcich obvinených sú vždy predmetom ďalšieho overovania a verifikácie v procese dokazovania,“ dodal Kysel.

Lipšicov zástupca však vôbec nereagoval na neúmerné výhody, aké požívajú prominentní kajúcnici, ako sú Boris Beňa či Ľudovít Makó. Kysel dokonca uzavrel s Beňom dohodu o vine a treste na tri roky podmienečne s päťročným odkladom. Beňovi pritom pôvodne hrozil za vydieranie výnimočný trest  rokov až doživotie. Ďalší Lipšicov kamarát, predseda Špecializovaného trestného súdu Ján Hrubala túto pochybnú dohodu posvätil.

Igor Matovič nie je zaočkovaný a Sputnikom sa očkovať nedá
28 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová