Tajnú správu SIS čítal Boris Kollár poslancom NR SR: Čo je jej obsahom?
28 | 05 | 2021 I Tibor Sipos
Slovenskom otriasla správa o utajenom stretnutí policajných a justičných činiteľov s politickou elitou. Šéf parlamentu a líder Sme rodina čítal v budove parlamentu tajnú správu, ktorú mu poskytol šéf SIS Michal Aláč, informujú Topky. Čo sa uvádza v správe?

Správu čítal Boris Kollár na mimoriadnej schôdzi v stredu (26. 5.) a štvrtok (27. 5). Podelil sa o ňu s poslancami NR SR, ktorí nemusia disponovať bezpečnostnou previerkou. Obsah správy mal byť podľa Topiek predmetom diskusie na tajnom stretnutí v SIS. Rokovanie, ktoré zvolal premiér Eduard Heger, sa zúčastnili aj prezidentka Zuzana Čaputová, minister vnútra Roman Mikulec, šéfka rezortu spravodlivosti Mária Kolíková, policajný prezident Peter Kovářik či spomínaný Kollár.
Obsah tajnej správy SIS



Obsahom správy majú byť takzvaní "univerzálni svedkovia" a najväčšie kauzy, ktoré otriasli Slovenskom v posledných rokoch. Ide o kauzy ako Judáš, Mýtnik, Očistec či Božie mlyny. Podľa informácií vyššie uvedeného portálu dochádzalo k manipulovaniu vyšetrovania tým, že svedkovia dostávali od orgánov činných v trestnom konaní informácie a zároveň dochádzalo i ku koordinovaniu výpovedí svedkov. Tie sa na základe toho potvrdzovali navzájom.

Predseda parlamentu uviedol, že tajnú správu získal od SIS na základe vlastnej žiadosti, avšak informácie o tom, že obsah správy bol predmetom diskusie na tajnom stretnutí, poprel. "Táto správa bola vytvorená špeciálne pre poslancov národnej rady," zdôraznil Kollár.

Matovič hádže podnikateľom pod nohy polená. Chce tým vychovať Richarda Sulíka
28 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová