Matovič hádže podnikateľom pod nohy polená. Chce tým vychovať Richarda Sulíka
28 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová
Iné štáty podnikateľom v ťažkých časoch pandémie pomohli. Majú vysoké dlhy, ale z krízy vyjdú lepšie ako Slovensko. Raz ľudia pochopia, že za všetko môže zlý a neempatický Richard Sulík. V duchu tohto hesla zablokoval finančnú pomoc Igor Matovič. Udalosti v ekonomike sa venoval redaktor portálu Trend Branislav Toma.
Je čas na bojkot I. Matoviča

Je čas na bojkot I. Matoviča. Inak bude pomoc firmám blokovať večne, píše v komentári Branislav Toma.  Ironicky poukazuje na neschopnosť ministra financií a na jeho pomstychtivosť. "Ministerstvo hospodárstva už viac ako mesiac márne čaká na peniaze od ministerstva financií. Bez nich nie je možné podporiť kultúrny priemysel, autobusovú prepravu, či športovcov. Navyše podnikateľom v ťažkostiach momentálne štát neprispeje ani na nájom," píše pre portál Trend.
Na nezmyselné spory doplácajú ľudia

Ľuďom podľa neho dochádza trpezlivosť. Zvlášť podnikateľom. Vyzýva podnikateľov k tomu, aby oplatili nezmyselné spory rovnakou mincou. Ak ich bude dostatok, dvakrát si rozmyslia, či budú do svojich sporov ťahať podnikateľov. Ako príklad uvádza zákaz  vstupu do reštaurácií, divadiel, kín či na športové podujatia. Niektoré súkromné reštaurácie už takéto zákazy vydali.

Preboha, vyveďte už Matoviča v kazajke - to je jediná záchrana pre náš štát, prosí Blaha
Tajná správa Slovenskej informačnej služby, o ktorej v centrále spravodajskej služby rokovalo desať najmocnejších ľudí v našom štáte, rozdelila a najmä rozhádala spoločnosť. Jedným z veľkých kritikov súčasných pomerov je aj Ľuboš Blaha, ktorý to... Čítať ďalej
28 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Nie je dôvod blokovať pomoc. Peňazí je dosť

Peňazí v štátnej kase je podľa Branislava Tormu dosť. A nie je žiaden dôvod blokovať financie.  Bez problémový je prísun ďalších miliónov eur na pomoc vyplácanú prostredníctvom ministerstva práce.
Stopnutie peňazí rezortu hospodárstva je nehoráznosť

Minister financií hodil podnikateľom pod nohy polená. Podnikatelia s financiami počítali. Mali ich sľúbené. Niektorí si vybrali úvery. Splatiť ich mali pomôcť dotácie štátu. Chceli rozbehnúť biznis po ukončení druhej vlny.
Dôvod je absurdný. Výchovná lekcia Sulíkovi

Liberáli vedení Sulíkom odmietajú razantné zvýšenie deficitu. Sú jediní. Podľa nich je to jasná grécka cesta. V kríze sa má investovať. Sporiť treba po skončení pandémie. To bude pravdepodobne najskôr až v roku 2022. To podľa Branislava Tomu nedáva ministrovi financií právo blokovať peniaze. Tie, ktoré sú určené na pomoc podnikateľom. "Po prvé, oni nemôžu za názory R. Sulíka. Po druhé, načo zvýšime deficit, keď časť podnikateľov necháme zbankrotovať?" Pýta sa redaktor portálu Trend.

Hrnko: Spravodlivosť nemôžu robiť nespravodliví ľudia! Tí u nás vypustili hydru z klietky
28 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Sulík mení názory ťažko. Matovič nevie hľadať dohody

Ak nechce minister hospodárstva R. Sulík tvrdým šetrením pochovať domácich podnikateľov, musí rokovať. A nájsť potrebný kompromis. Lenže hybnou silou Matoviča je neustály konflikt a je mu jedno, že naň doplácajú nevinní podnikatelia.
Má reálnu šancu zapísať sa do dejín ako najhorší minister financií na Slovensku

S prístupom, aký má Igor Matovič, má podľa Trendu reálnu šancu stať sa najhorším ministrom financií v histórií Slovenska. "Dejiny sa totiž pýtajú na výsledky. Tými zatiaľ sú: jedna z najnižších pomoci v porovnaní s ostatnými rozvinutými krajinami. Obrovský deficit a historicky najvyšší verejný dlh," píše redaktor Branislav Toma.

Propagácia pedofílie? Svetový detský fond „v prieskume“ ukazuje deťom sexuálne scény!
„Boli sme varovaní, že po zmene postojov k homosexualite a iným zvrátenostiam, ktoré sa už stali normou, príde na rad pedofília. Mnohí neverili. Ubezpečovali nás, že veď toto je predsa niečo úplne iné. Ide o deti a tie sú posvätné. Tak a je to tu,“... Čítať ďalej
28 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič