Igor Matovič nie je zaočkovaný a Sputnikom sa očkovať nedá
28 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová
A tak sa včera stalo, že jeden sa postavil pred rečnícky pult a druhý ho olial.

Ten jeden od malička túžil byť kráľom. Ignoroval akékoľvek pravidlá a do hôr na túru chodieval v modrých teniskách. Daj si modré tenisky a možno sa kráľom staneš, našepkával mu v hlave hlas. Budeš kráľom modrých tenisiek a všetkých obyčajných ľudí.

Ten druhý rečnil a mal vedľa seba vodu.
Špinavec a farizej

Stáli proti sebe a chrlili vybrané slová, v ktorých sa nepíše ypsilon. Špinavec a farizej. Priamo na pôde NR SR. Z úst oboch padali ako roj meteoritov v jasnú noc. Pretože na pôde NR SR sa tak patrí. Vymeniť modré tenisky, vziať si oblek a kravatu a nadávať.

Ten druhý sa spamätal skôr a aby sa kráľ obyčajných ľudí prebral, olial ho. Normálne do tváre. Kráľ zvaný Igor I. prehltol. Voda bola teplá a došlo na vedľajšie účinky. Prestal klamať a dozvedeli sme sa, že najväčší bojovník, záchranca svojich ľudí nie je očkovaný.
Igor Matovič nie je zaočkovaný a Sputnikom sa očkovať nedá

Počuli ste to? Počuli ste to? Ozývalo sa zo všetkých strán.

Igor Matovič, bývalý premiér, terajší minister financií nie je zaočkovaný.

Počuli, počuli, prichádzala odpoveď zo všetkých strán. Už si nedáva dostatočný pozor na to, čo rozpráva.

Igor Matovič odmieta Sputnik. On by si ho aj dal, ale nebude môcť cestovať.
Nastáva panika. Obyčajní ľudia čakajú na vysvetlenie

Medzi obyčajnými ľuďmi nastáva panika. Tí čakali na Sputnik. A na letisko, kde by prišiel kráľ v tričku s nápisom – Igor Matovič zadlžil Slovensko ako nikto pred ním. Čakali na vyhrnuté rukávy a na blažený pohľad, keby ho pichli. Jeho obdivovatelia by ronili slzy a nasledovali ho. Záchrancu.

Nastáva panika. Čakajú na vysvetlenie svojho kráľa. On ich s pochopením poklepkáva po pleci. Aj slzy mu tečú po tvári a hlas sa zajakáva.
Daj si po tej teplej vode Sputnik. A ostaň ty, Igor, doma

Zabudol na lieky? Pýtajú sa tí, ktorí ho slepo neobdivujú. Tí si ešte zanechali zdravý úsudok.

Nie, nie na lieky. Očkovať sa bude, ale nie Sputnikom. Lebo ako by potom cestoval do zahraničia? Na rokovania?

Jeden z tých súdnych naberie odvahu a príde k nemu. Igor, tľapne ho po pleci. Daj si po tej teplej vode aj Sputnik. A ostaň ty doma. Svet nezaujíma, kto ťa strihá. Ani tvoj kocúr, ktorý si už šampón pred tebou ukrýva. Nás nezaujímajú tvoje vyprané ponožky. A ani angličtina, na ktorej sa zabáva celý svet.

Daj si Sputnik, odovzdaj svoj plat do zbierky tak, ako si sľúbil. Užívaj si leto a namiesto lavičiek kúp maringotky. Po dnešnom rozpočte, ktorý ti ako ministrovi prešiel, ich ľudia čoskoro budú potrebovať.