Čistky v zdravotníctve: Vo funkciách končia traja šéfovia
27 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Ministerstvo zdravotníctva informovalo, že vo svojich funkciách končia traja šéfovia. Sú nimi generálna riaditeľka Univerzitnej nemocnice Bratislava Renáta Vandriaková, generálny riaditeľ Národného ústavu detských chorôb (NÚDCH) Peter Magát aj riaditeľ Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) Michal Weinciller.


Vandriaková končí na pozícii šéfky najväčšej slovenskej nemocnice k štvrtku. Meno nového riaditeľa bratislavskej univerzitnej nemocnice má podľa portálu eReport oznámiť rezort zdravotníctva v krátkom čase.

Ministerstvo tvrdí, že svoje pôsobenie Magát ukončil po vzájomnej dohode s Lengvarským k strede. Vedením ústavu je od štvrtka poverený Peter Bartoň. Ten pôsobí v NÚDCH od roku 2002 a doposiaľ zastával pozíciu primára a zástupcu prednostu Kliniky pediatrickej urológie najväčšieho detského ústavu na Slovensku.

Zmeny nastali aj vo vedení OS ZZS. Michala Weincillera na pozícii riaditeľa nahradil Juraj Kottner. „Nový riaditeľ OS ZSS v minulosti pôsobil na manažérskych pozíciách v nadnárodných technologických a finančných spoločnostiach,” dodalo ministerstvo.

Mesík: "EMA schválila liek na Covid tisíckrát drahší ako Ivermektín. Pri takej sume, čo tam po vedľajších účinkoch"
Aktivista a politik Juraj Mesík priniesol na sociálnej sieti radostnú správu. Európska lieková agentúra (EMA) schválila liek Sotrovimab na liečbu covidu-19, ktorý je tisíckrát drahší ako Ivermektín. Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Diana Zaťková