Becík: Exminister Mičovský neurobil pre našich poľnohospodárov a potravinárov vôbec nič! (VIDEO)
27 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Odstúpenie Jána Mičovského z postu ministra pôdohospodárstva síce mnohých prekvapilo, ale starostu Dvorov nad Žitavou Branislava Becíka potešilo. Ako vo videu na sociálnej sieti hovorí, bolo načase, pretože naším poľnohospodárom a potravinárom nijako zo svojej pozície nepomohol.


Minister Mičovský podal demisiu kvôli tomu, že jeho nominantka, ako šéfka Slovenského pozemkového fondu, skončila pre úplatky v rukách polície. Ako v statuse Branislav Becík priznáva, teraz nevie, či je to úľava, alebo nová obava, ako sa s týmto rezortom zahrá koaličná štvorka. Za prvovýrobcov sa však vraj obáva „ďalšej rany z milosti“.
Pre zvýšenie potravinovej sebestačnosti neurobil exminister Mičovský absolútne nič

Branislava Becíka, ktorý sám má doma farmu, vraj mrzí tento „Matovičovský“ prístup jeho ľudí, po ktorých nastáva na Slovensku doslova spúšť. „Ako keby sa stačilo len ospravedlniť: „Prepáčte, zlyhal som!“ „Prepáčte, som plagiátor!“ „Prepáčte, že neviem to robiť!“ A život ide ďalej. Pán Mičovský, čo ste vlastne dokázali na rezorte, kde ste pôsobili? No nič,“ konštatuje v úvode Becík, podľa ktorého odstupujúci minister sklamal poľnohospodárov, ktorí v uliciach vybojovali aj jemu pozíciu. „Neurobili ste absolútne, aleže absolútne nič pre zvýšenie potravinovej sebestačnosti. Ba priam naopak. Vybudovali ste pevné základy jej rozkladu. Tie vaše enviromentálne sny, ktoré ste prezentovali, sa bez finančného zázemia vôbec nedali realizovať,“ pokračuje v kritike exministra, ktorého finančná naivita, keď z Plánu obnovy nevybojoval ani euro, keď totálne zlyhal pri rokovaní o výške spolufinancovania programu rozvoja vidieka sa, chvála Bohu, nebude už pod jeho vedením rozvíjať.

Becík: Vzdialili ste sa od bežných občanov, lebo vás zaujímavú iba vaše super kšefty! (VIDEO)
25 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


„Ako ste, pán minister, pomohli mladým poľnohospodárom keď znechutenie mladých ľudí je k tomu odvetviu priam obrovské? Ako ste pristúpili k legislatívnej úprave, k zabráneniu prenájmu a kúpy zahraničným a domácim finančným skupinám? Ako ste pristúpili k zabezpečeniu finančnej obálky pre pozemkové úpravy, bez ktorej sa nedajú tie vaše enviromentálne sny realizovať?“ pýta sa Mičovského strarosta Dvorov a pripomína mu, že to bola, mimochodom, jeho hlavná predvolebná agenda. „Kam ste doviedli úrad ministerstva pôdohospodárstva, kde ste vymenili kľúčových ľudí, odborníkov bez politického trička za politických nominantov?“ pýta sa ďalej Becík.

Becík: Pri Igorovi Matovičovi začínam mať strach, čo bude s našou krajinou (VIDEO)
Avizované, aj keď Matovičom nepotvrdené, zvýšenie DPH na 25% nechápe ani starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík. Kritik šéfa OĽaNO vo videu opäť varuje pred jeho krokom, ktorý by znamenal ešte väčšie zhoršenie životnej úrovne Slovákov ako je... Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Amaterizmus v pôdohospodárstve, ako kľúčovom rezorte, už raz a navždy musí skončiť

„A dnes tento váš manšaft neodborníkov nie je schopný ani len pripraviť tak dôležitý dokument ako je Strategický plán, a nieto ešte očakávať od nich víziu na 10, 15 či nedaj Bože na 20 rokov. Pýtam sa preto, ako ide štvorkoalícia vyriešiť problém rezortu pôdohospodárstva, kde je viacero časovaných bômb?“ pokračuje farmár Becík v kladení otázok dnes už exministrovi a dodáva, že aktuálne je to Slovenský pozemkový fond, strata akreditácie platobnej agentúry, množstvo nevyplatených či už projektových alebo neprojektových podpôr a desiatky ba až stovky čiastočných problémov rezortu. „Čo nevidieť, čaká nás druhá žatva tejto vlády. A ja pevne verím, že tak, ako teraz zasiali nekompetentnosťou, neodbornosťou a aroganciou semeno nevraživosti medzi poľnohospodárov a potravinárov, tak si to v najbližších parlamentných voľbách, čo už v riadnych alebo predčasných, budú žať,“ konštatuje starosta Dvorov nad Žitavou.



„Za posledné týždne som vypracoval program podpory rozvoja vidieka 2022+  a som pripravený ponúknuť ho tej politickej strane, ktorá bude mať konečne reálny záujem riešiť a naštartovať jeden z najdôležitejších rezortov, akým je poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka. Tento amaterizmus tohto kľúčového rezortu už raz a navždy musí skončiť,“ hovorí na záver vide trochu rozhnevaný Branislav Becík.

Táto vláda je synonymom amaterizmu, arogancie a psychopatického testovania utrápených ľudí, tvrdí Becík
Opozícia včera priniesla do prezidentského paláca takmer 600-tisíc podpisov za vyhlásenie referenda o predčasných voľbách. Podľa Branislava Becíka tento „Hlas ľudu – Hlas Boží“ by mala Zuzana Čaputová vyslyšať a umožniť ľuďom napraviť to, čo pri... Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik