Podľa Slotu bol Korčokov „lynč“ na Lukašenka za prerušenie letu nespravodlivý
26 | 05 | 2021 I Tibor Sipos

Na svojom facebookovom účte sa syn kontroverzného expredsedu národniarov Pavol Slota vyjadril k nedávnemu škandálu bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka, ktorý nechal prerušiť let za falošnou zámienkou bomby na palube. Podľa Slotu ide o nespravodlivý meter a ako príklad uvádza podobný prípad z minulého desaťročia.


 

Lukašenko nechal nahlásiť bombu na palube lietadla, na ktorom sa mal nachádzať kontroverzný novinár, po ktorom bieloruské úrady pátrali pre podnecovanie protištátneho prevratu. Pre jeho zatknutie tak nechal Lukašenko pristáť lietadlo aj s cestujúcimi, čím podľa mnohých tvrdení ohrozoval ich bezpečnosť.

 

„Áno, bieloruské silové zložky prinútili pristáť civilný let, aby zadržali údajného novinára, ktorý je v Bielorusku dlhodobo hľadaný za podnecovanie protištátneho prevratu. Médiá sa idú doslova roztrhať v závode o to, kto viacej odsúdi tento incident, ktorý sa odohral na bieloruskom nebi,“ napísal Slota v príspevku. „Dokonca náš „najlojálnejší“ minister zahraničných vecí bol rýchlejší než všetky médiá a spustil celý lynč,“ dodal s odkazom na Ivana Korčoka, šéfa rezortu zahraničných vecí.



 

Dvojaký meter

 

Syn Jána Slotu upozornil na prípad z roku 2013, kedy mal bolívijský prezident Evo Morales cestovať s Edwardom Moralesom. „Ten odhalil špionážne praktiky amerických spravodajských služieb, okrem iného odpočúvanie nemeckej kancelárky Angely Merkelovej či napojenie na kritickú infraštruktúru amerických spojencov. Snowden je v dôsledku zverejnenia týchto praktík dlhodobo exilovaný v Rusku a v USA ho považujú za svojho nepriateľa,“ píše ďalej v príspevku.

 

Vtedy bol kvôli zatknutiu Snowdena uzavretý vzdušný priestor Španielska, Francúzska a Portugalska. Bolívijský špeciál bol teda nútený pristáť v rakúskej Viedni, a tam ho následne prehľadali agenti USA, avšak bezvýsledne. Snowden sa totiž na palube nenachádzal.

 

„A teraz mi povedzte priatelia, kde boli všetci títo odporcovia podobných intervencií tajných služieb, keď sa diala neprávosť voči bolívijskej vládnej delegácii? Kde boli snaživci bojujúci za ľudské práva vtedy? Či ešte stále nie je na mieste poukázať na dvojaký meter,“ Pýta sa na konci príspevku Pavol Slota.

 

Prefíkaný Lukašenkov ťah s bombou na palube lietadla. Takto dolapil agenta západu
Na letisku v Bieloruskom Minsku včera zadržali Ramana Prataseviča. V Bielorusku je hľadanou osobou kvôli podozreniu z teroristickej činnosť so silnými väzbami na západ. Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Peter Sulek