Pčolinský do NR SR nepríde, mimoriadna schôdza pokračuje
26 | 05 | 2021 I tasr

Do pléna Národnej rady (NR) SR nepríde bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír P., ktorý je aktuálne vo väzbe. Na poslaneckom grémiu o tom informoval predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina), potvrdila to aj prokuratúra. Mimoriadna schôdza pokračuje v neverejnom režime, trvať bude do prerokovania, čiže v prípade potreby aj po 19.00 h.


"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry žiadosti NR SR o predvedenie obvineného V. P. nevyhovel a nevydal súhlas na jeho predvedenie," uviedol hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Mimoriadne rokovanie by podľa predsedníčky poslaneckého klubu Za ľudí Jany Žitňanskej chceli ukončiť v stredu, aby vo štvrtok (27. 5.) mohli pokračovať v riadnej 28. schôdzi NR SR.

Schôdzu prerušili ešte dopoludnia, plénum odsúhlasilo procedurálny návrh, aby bol na rokovaní prítomný aj exšéf SIS Vladimír P. O ďalšom postupe rokovalo grémium. Mimoriadne rokovanie parlamentu inicioval Smer-SD, chce na nej prebrať stretnutie najvyšších predstaviteľov štátu v budove SIS.

Ivor: Na účasť Pčolinského na schôdzi parlamentu je potrebný súhlas orgánov činných v trestnom konaní
Účasť obvineného bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra P. na rokovaní Národnej rady (NR) SR je možná, ale treba na to súhlas orgánov činných v trestnom konaní (OČTK). Zdôraznil to pre TASR bývalý šéf slovenských... Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | tasr