Mesík varuje: Masová vakcinácia uprostred pandémie predstavuje mohutný urýchľovač nových mutantov koronavírusu
23 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Očkovanie proti COVID-19 sa považuje za hlavnú zbraň proti tejto zákernej a smrteľnej chorobe. Jednotlivé krajiny už otvorene hovoria o Covid pasoch, ktoré by mali zabezpečiť voľnejší pohyb ľudí medzi nimi. Veľa je ale takých, ktorí vakcináciu stále odmietajú.


Je zvláštne, že na jednej strane sa ľuďom neustále hovorí, že očkovanie proti koronavírusu je cesta k slobode, na druhej sa upozorňuje, že aj po vakcinácii sa ním môže človek nakaziť. Potvrdzujú to aj slová analytika globálnych rizík a vyštudovaného lekára Juraja Mesíka. „To, že zaočkovaní ľudia nebudú prenášať koronavírus je, žiaľ, ilúzia, lebo aj časť zaočkovaných sa znovu nakazí a budú prenášačmi,“ skonštatoval podľa portálu parlamentnelisty.sk Mesík.
To, že zaočkovaní ľudia nebudú koronavírus prenášať je iba ilúzia

Napriek Mesíkovým varovným slovám sa takmer všetky štáty spoliehajú na vakcináciu spoliehajú a chystajú sa čo najskôr zaviesť akési green pasy, ktoré majú zabezpečiť voľnejší pohyb zaočkovaných ľudí medzi krajinami. „Idea extra pasov a rozdelenia občanov na rôzne kasty má najmenej dva hlavné dôvody. Ten idealistickejší spočíva v nádeji, že zaočkovaní ľudia sú menšie epidemiologické riziko a nebudú koronavírus prenášať. Toto je, žiaľ, ilúzia, lebo aj časť zaočkovaných sa znovu nakazí a budú prenášačmi,“ konštatuje lekár a analytik Mesík, podľa ktorého ten neidealistický spočíva v túžbe politikov dotlačiť ešte pred dovolenkovou sezónou čo najviac ľudí do očkovania.

„Dúfajú, že obmedzením slobody cezhraničného pohybu prinútia cestovania-chtivú časť verejnosti, ktorá by inak s očkovaním počkala, aby sa dala zaočkovať. Mnohí to, samozrejme, aj urobia, presne tak ako si masy Slovákov nechali pravidelne špajdľovať nosy, aby mohli chodiť do práce a na úrady,“ vysvetľuje Mesík.

Mesík: Otcovia špajdlovania spreneverili pol miliardy eur! Kvôli testovaniu máme najviac mŕtvych!
Bývalý expert Svetovej banky a vyštudovaný lekár Juraj Mesík je tvrdým kritikom súčasnej vlády. Najmä čo sa týka takzvaných protipandemických opatrení. Mesík vyzýva orgány činné v trestnom konaní, aby začali vyšetrovať strojcov celoplošného... Čítať ďalej
16 | 05 | 2021 | René Skalný


Veľa ľudí ale koronavírus ako vysoké riziko nevníma a očkovať sa odmieta. Aj poslankyňa rakúskeho parlamentu Dagmar Belakowisch je proti tomu, aby sa ľudia delili na dobrých, teda zaočkovanýc,h a zlých, ktorí sa zaočkovať nedajú.

„Keby bol Covid neliečiteľnou smrteľnou chorobou, keby veda spoľahlivo poznala dlhodobú účinnosť a vedľajšie účinky rozličných vakcín proti nemu, a keby bolo očkovanie jedinou možnosťou, ako zásadne znížiť riziko prenosu vírusu, tak by som bol ochotný chrániť životy časti ľudí obmedzením slobody všetkých. Sú tu ale tri zásadné problémy,“ konštatuje Mesík.

Tým prvým je podľa neho to, že Covid je dnes už veľmi dobre a lacno liečiteľná choroba. Teda najmä tam, kde ho dovolili účinne liečiť.

Mesík: To, čo priznal profesor Krčméry je presne také, ako bol riadený náš boj s Covidom
To, k čomu sa priznal profesor Krčméry akoby naštartoval vyštudovaného lekára a analytika globálnych rizík Juraja Mesíka. Ten skonštatoval, že tak, aký má výkon mozog pána profesora, tak taký bol u nás riadený aj boj so smrtiacou... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Znížiť riziko prenosu koronavírusu dokážeme aj lacnejšie a účinnejšie

Druhý problém vidí Mesík v tom, že ľudia nemajú možnosť informovaného výberu, teda aké budú stredne a dlho-dobá účinnosť, vedľajšie účinky a riziká rozličných vakcín. Toto dnes nikto spoľahlivo nevie. „Tretím problémom je to, že znížiť riziko prenosu koronavírusu dokážeme aj lacnou a vysoko účinnou chemoprofylaxiou pomocou vitamínu D, ivermektinu a iných látok,“ pridáva náš analytik, podľa ktorého v súčasnosti nie sú vakcíny jediný a ani najspoľahlivejší spôsob zníženia prenosu koronavírusu.

„Sú len politicky preferovanou možnosťou, ktorá len v rámci Európy stojí desiatky miliárd eur. Navyše, masová vakcinácia uprostred pandémie predstavuje mohutný urýchľovač evolúcie a selekcie nových mutantov koronavírusu s potenciálne tragickými dôsledkami pre celý svet,“ varuje Mesík, podľa ktorého by s očkovaním mali počkať najmä tehotné ženy a deti. „A keby som patril k tým, čo už Covid prekonali, tak by som bol ešte opatrnejší.“

Škandál: Dovolenková sezóna sa blíži a Slovensko stále nemá Covid pasy!
Slovensko spinká ako Šípková Ruženka. Teda najmä kompetentní, ktorým akosi nedošlo, že sa blíži leto a s ním čas dovoleniek. Ak chcú Slováci cestovať do zahraničia, musia mať do väčšiny krajín očkovací preukaz. Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


Napriek všetkým rečiam o bezpečnom pohybe po zahraničí po očkovaní Slovensko stále nemá spomínaný Covid pas ani iné, v zahraničí uznávané, potvrdenie.

„Oproti tým zhruba 17 a pol tisícom zbytočných hrobov, ktoré na Slovensku pribudli od 26. októbra 2020, keď vláda v dokumente „Terapeutický manažment pacientov s COVID-19“ prikázala ambulantným lekárom Covid neliečiť, a v nemocniciach do nich potom pumpovať neúčinný remdesivir po 2100 eur, je toto úplná, ale úplná taľafatka. Bezvýznamná téma slúžiaca na odklonenie pozornosti verejnosti od tragického zlyhania vlády,“ myslí si náš analytik globálnych rizík a vyštudovaný lekár, podľa ktorého si počas dovoleniek v zahraničí musíme dávať napriek všetkému pozor.

„Nevieme totiž, aké nové kmene vírusu medzitým vzniknú a rozšíria sa, nevieme ani to, ako na takéto nové kmene budú reagovať napríklad niektorí zaočkovaní ľudia. Môžeme len dúfať, že nevyhrali cestovný lístok na Titanic,“ varuje pred prílišným optimizmom Juraj Mesík.

Bukovský: Covid pas mal byť hoax. Dnes? Realita
16 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová