Posiela nám poslanec OĽaNO kódovanú správu o konci vládnej koalície?
22 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Vládna koalícia nemá zas až tak veľa poslancov, ktorí si dovoľujú samostatne rozmýšľať. A dokonca - aká to nehoráznosť - aj samostatne prezentovať vlastné názory. Jedným z nich je Andrej Stančík z OĽaNO. Najnovšie napísal status, ktorý môže naznačovať veľa. Aj koniec vládnej koalície.


"Počas vládnej krízy som napriek obrovskému záujmu a verejnosti nekomunikoval svoje názory na situáciu v OĽANO smerom von, keďže som to nepovažoval za korektné voči hnutiu a kolegom." Už táto úvodná veta poslanca Andreja Stančíka v statuse na sociálnej sieti naznačuje mnohé.

Reprofoto status FB (@Andrej Stančík)

Kritika do vlastných radov

"Som síce mladý človek a nemám toľko skúseností, no takáto politika by sa podľa mňa jednoducho mala robiť za zatvorenými dverami, keďže hráme “najvyššiu hru”." Píše jeden z najmladších poslancov parlamentu.
Iba kampaňovanie

"Žiaľ, v tejto koalícii býva zvykom ísť kvôli každej nezhode či inému názoru do médií a robiť si kampaň na úkor strany, či koaličného partnera. Ako keby nie sme vo vláde, ale v kampani k predčasným voľbám..." Pokračuje v statuse Andrej Stančík.

"Toto ale neprispieva k nikomu a akurát to vytvára sled akcií a reakcií, v ktorom sú všetci aktéri nútení na seba reagovať za hecovačky publika, bažiaceho po konflikte."
Skryté posolstvo?

"Potom sú tu veci, ktoré sa von nekomunikujú. A o tých sa spoločnosť dozvie až neskôr, ak na to príde čas.
Čas ukáže, komu išlo o zachovanie koalície a komu o mocenský prospech, aj za cenu návratu mafie. K tomuto statusu sa ešte možno vrátim, dúfam ale, že nebude treba." Píše o koalícii už v takmer minulom čase jej poslanec Andrej Stančík v závere svojho statusu.

Ani jeho výzva -"držte palce" - neveští pre najbližší osud tejto koalície nič dobré.

(Medzititulky red. HD.)

Poslanec OĽANO Stančík Matovičovi: Neosočuj koaličných partnerov a vedcov!
12 | 04 | 2021 | editor01hd