Zoroslava Kollára pustili, no pred dverami väznice opäť zadržali. Stíhaný sudca Lindtner ide na slobodu
20 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Známy milionár a právnik Zoroslav Kollár mal dnes dobrý aj veľmi zlý deň. Dozorový prokurátor ho síce prepustil z väzby na slobodu, lenže pred bránou väznice ho NAKA opäť zadržala a predviedla na výsluch.


Veľkopodnikateľa Zoroslava Kollára obvineného v prípade Víchrica síce dnes dozorový prokurátor prepustil z väzby, lenže vzápätí ho vyšetrovateľ z NAKA opätovne zadržal pred bránou väznice v Banskej Bystrici, informuje o tom portál noviny.sk. Kollára tentokrát obvinili v súvislosti s kšeftami s ilegálne vyrábanými cigaretami.
Veľkopodnikateľ lieta v ďalšom „prúseri“. Tentokrát s ilegálne vyrábanými cigaretami

Zoroslav Kollár sa má nachádzať v cele policajného zaistenia na NAKA v Bratislave a čaká na výsluch. Vyšetrovateľ ho aj tentokrát bude chcieť zrejme stíhať väzobne. Kollár je už stíhaný spolu s exriaditeľom Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovítom Makóom a tiež s bývalým členom zločineckej skupiny „Piťovci“ Tomášom Rajeckým.

V rámci akcie Víchrica bol vo väzbe aj bývalý predseda Okresného súdu Bratislava III David Lindtner, toho však na pokyn prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry dnes krátko popoludní pustili na slobodu. TASR to potvrdil jeho obhajca Milan Cíbik. Vo veci bývalého sudcu boli už vypočutí všetci svedkovia. Lindtner bolo vo väzbe v Ilave. K jeho prepusteniu došlo ešte pred uplynutím lehoty väzby, ktorá sa mala Lindtnerovi aj Kollárovi skončiť 28. mája. Na prepustenie upozornila TV Markíza.

Vladimír Pčolinský a Zoroslav Kollár ostávajú vo väzbe, rozhodol najvyšší súd SR
29 | 03 | 2021 | editor01hd


Lindtnera, Kollára a bývalú podpredsedníčku najvyššieho súdu Jarmilu Urbancovú zadržala NAKA vlani 28. októbra v rámci akcie Víchrica. Urbancová a Lindtner sú obvinení zo zločinu prijímania úplatku. Zoroslava Kollára obvinili zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu. O ich väzbe postupne rozhodovali Špecializovaný trestný súd a najvyšší súd.

Zoroslav Kollár čelí od marca aj obvineniu z toho, že poskytol bývalému riaditeľovi SIS Vladimírovi Pčolinskému a exnámestníkovi SIS Borisovi Beňovi úplatok, aby ho nesledovali. Najnovšie mu pribudlo obvinenie v ďalšej korupčnej kauze, keď mal spolu s podnikateľom Tomášom Rajeckým údajne podplácať bývalého šéfa Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovíta Makóa v prípade ilegálnej výroby cigariet.

Kryl Pčolinský Kollára? Dôkazy sú priamo v SIS, no prokurátor ich nechce
Dôkazy o tom, či Vladimír Pčolinský zabezpečoval krytie pre konkurzného právnika Zoroslava Kollára, sú priamo v Slovenskej informačnej službe (SIS). O tom, kedy služba Kollára začala monitorovať, ale aj kedy a za akých okolností s tým skončila,... Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | Diana Zaťková