Heger by chcel pred občanmi utajiť, že ich chce Matovič zadlžiť: Diskusia musí byť za zavretými dverami
20 | 05 | 2021 I editor01hd
Premiér Eduard Heger chcel pred občanmi utajiť, že minister financií Igor Matovič ich plánuje zadlžiť. Podľa predsedu vlády o navýšení schodku rozpočtu takmer o 3,5 miliardy eur sa má hovoriť neverejne. Za zavretými dverami v koalícii.

O Hegerovom konšpiratívnom prístupe k novelizácii zákona o štátnom rozpočte informovala TASR.

Novelizácia štátneho rozpočtu je potrebná. Heger vraj verí v konštruktívnu diskusiu medzi aktérmi sporu o rozpočte, ktorá nebude proces prijatia zmien zdržovať. Uviedol to v stanovisku, ktoré poskytol tlačový a informačný odbor úradu vlády. Diskusia o zmenách v štátnom rozpočte podľa Hegera patrí za zatvorené dvere koalície a nebola ani potrebná. Poznamenal, že opatrenia, ktoré sa do rozpočtu preniesli, boli aj témou koaličných rád.

Fico: Sulíkov výrok "mŕtvy dôchodca - dobrý dôchodca, lebo sa ušetrí na dôchodkoch!“ je škandál (VIDEO)
Smer-SD je silne prosociálna, preto sú jej mnohé kroky a opatrenia súčasnej vlády proti srsti. Kritizujú to nielen na tlačových konferenciách či v parlamente, ale aj vo videu, kde spomínajú priam šokujúcu udalosť. Čítať ďalej
20 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


"Sme pestrá koalícia a je prirodzené, že vedieme diskusie o rôznych sporoch alebo rôznych obsahových sporoch. Avšak tu treba povedať, že novela rozpočtu je nevyhnutná. Je to naozaj technická vec," povedal Heger. Zopakoval nehoráznu vetu, že verejná diskusia ani nebola potrebná.

"Opatrenia, ktoré sme do rozpočtu preniesli, sú opatrenia, na ktorých sme sa dohadovali na jednotlivých koaličných radách a som rád, že aj Medzinárodný menový fond (MMF) nás pochválil za viaceré opatrenia, ktoré sme na boj proti pandémii zaviedli," dodal.

Heger zrejme úplne zabudol na to, že nie MMF, ale občania Slovenskej republiky rozhodujú o tom, či si vláda zaslúži alebo nezaslúži pochvalu. Z novely štátneho rozpočtu totiž  vyplýva, že celkové výdavky štátneho rozpočtu majú byť tento rok vyššie o 3,389 miliardy eur. Namiesto pôvodne plánovaných 23,9 miliardy eur by tak mali dosiahnuť 27,3 miliardy eur. Ide o obrovský nárast deficitu, ktorý bude potrebné zaplatiť.

Kresťania vyzvali Hegera: Brusel chce štátom EÚ nariadiť povinné adopcie homosexuálmi. Povedz nie!
Európska komisia sa snaží narušiť inštitút manželstva, rodiny a suverenitu členských štátov EÚ, varuje portál Christianitas. Hegerovi adresovali verejnú výzvu. Čítať ďalej
20 | 05 | 2021 | Peter Sulek