Fico: Sulíkov výrok "mŕtvy dôchodca - dobrý dôchodca, lebo sa ušetrí na dôchodkoch!“ je škandál (VIDEO)
20 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Smer-SD je silne prosociálna, preto sú jej mnohé kroky a opatrenia súčasnej vlády proti srsti. Kritizujú to nielen na tlačových konferenciách či v parlamente, ale aj vo videu, kde spomínajú priam šokujúcu udalosť.


Smeráci nahrali netradičné video. Znázorňuje, ako sa šéf Robert Fico rozpráva so svojimi podpredsedami Ľubošom Blahom, Erikom Kaliňákom, Ladislavom Kamenickým a Richardom Takáčom. Reč je aj o šokujúcom vyjadrení jedného z lídrov koaličnej strany, ktoré malo odznieť na koaličných radách.
Porada náčelníkov Smeru

Podpredsedovia Smeru-SD sa stretli po pohrebe exministra školstva a bývalého primátora Bratislavy Milana Ftáčnika v centrále strany, aby riešili niektoré vyjadrenia koalície. „Rozoberáme to, čo povedal minister zdravotníctva na základe našej tlačovky. Evidentne chce konať a zabezpečiť poriadok v certifikátoch o očkovaní. Pretože pochopil, že je lepšie pracovať od rána do večera ako sa nechať vystaviť odvolávaniu v národnej rade. Ak v pondelok budú certifikáty na stole, nemáme dôvod tento návrh podávať. Ak nebudú, budeme nekompromisní. Podpisy na to máme,“ hovorí Fico.

Dodáva, že sa bavili aj o tom, o čo ich požiadal minister Milan Krajniak v súvislosti s bojom Smeru za práva dôchodcov.

Blaha: Krajniak sa zbláznil!
"Krajniak sa zbláznil. Reálne zbláznil. Pozerám TA3 a z ministra Krajniaka práve vyliezlo, že je proti "hnusnému neoliberalizmu". Cituje redakcia HD poslanca NR SR Ľuboša Blahu. A pridáva viacero jeho "diváckych" postrehov. Čítať ďalej
16 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

Táto vláda potrebuje dôchodcov iba pred voľbami

„To je neuveriteľné, tak my sa máme ospravedlňovať, že bojujeme za seniorov a za dôchodcov. Táto vláda potrebuje dôchodcov iba pred voľbami, keď môže nasľubovať všetky možné výhody. Dokonca zahlasovali za 13. dôchodok, ktorý potom bezcitne seniorom zobrali. To isté platí o zastropovaní dôchodkového veku a iných veciach. My si musíme vážiť seniorov, preboha, veď tu vybudovali úplne všetko, čo na Slovensku máme a pomáhajú ekonomike aj ďalej,“ dopĺňa Ľuboš Blaha.

Dodáva, že dôchodcovia pomáhajú aj cez striebornú ekonomiku a starajú sa o deti či záhradky. „Sú veľmi platnou súčasťou našej spoločnosti a my odmietame neoliberálny pohľad, že sú nejakým bremenom. Krajniak evidentne nerozumie, že my chceme seniorom pomáhať,“ vysvetľuje Blaha.

Expremiér Fico o súčasnej vláde: Kolíková je čoraz drzejšia a nezodpovední babráci sú vo funkciách
Robert Fico tvrdí, že ľudia v referende jasne povedia, že si želajú nové voľby. Problémom tejto vlády sú podľa neho neustále osobné konflikty, "babráctvo" vo financiách. A v neposlednom rade osoba ministerky Márie Kolíkovej, ktorá je čoraz... Čítať ďalej
20 | 05 | 2021 | René Skalný

Smer-SD nemá žiadny dôvod sa Krajniakovi ospravedlňovať

Ladislav Kamenický vo videu hovorí, že podľa jeho informácií niekoľko tisíc ľudí má problém dostať výmer na dôchodok, z ktorého žijú. „Štát hovorí, že ide šetriť sám na sebe a vraj prepustí 10 percent úradníkov, ale výdavky zdvihne o 50 percent. Tak tu niečo nesedí,“ prízvukuje exminister financií.

„Všetkých 35 tisíc žiadateľov o starobný dôchodok, pokiaľ ide o výmer, je ohrozených a my nemáme žiadny dôvod sa Krajniakovi ospravedlňovať,“ konštatuje šéf Robert Fico. „Nehovoriac o tom, že šéfom sociálnej poisťovne je predajca áut,“ dopĺňa Kamenický. „Je úplný paradox, že Krajniak chce od nás nejaké ospravedlnenie, no mňa by zaujímalo, či sa zúčastnil koaličnej rady, o ktorej hovoril Matovič. Zasadajú na koaličných radách a hovoria o neskutočných veciach a svinstvách, čo je úplne zarážajúce,“ začína Takáč poriadne ostrú tému.

Fico: Návrh na 333 eur pre každé dieťa rodiny v núdzi je kupovaním si hlasov neprispôsobivých
Rozdávanie peňazí pre nezaopatrené deti nabralo doslova „licitačný“ charakter. Začalo sa to dvomi stovkami, pokračovalo tromi a Igor Matovič teraz prišiel s návrhom na 333 eur na dieťa. Lenže pozor, iba v rodinách, ktoré sú v hmotnej núdzi.... Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Bol Krajniak na inkriminovanej koaličnej rade?

"Mám tu presne ten citát. Tak to prebieha rok a pol na koaličných radách. Absolútny bezcit, antisociálny prístup k ľuďom. Keď niekto zomrie, tak ušetríme na dôchodkoch a podobné fóry,“ prečítal prítomným Kaliňák mladší slová Igora Matoviča.

„Nás nezaujíma aké má spory Matovič so Sulíkom. Nech sa hádajú, koľko chcú, aj tak to dopadne ako obyčajne, že Sulík stiahne chvost a zahlasuje za úplne všetko, ale ak na koaličných radách, a ak na tejto bol aj Krajniak, sa bavia štýlom, že ten dôchodca je dobrý, ktorý je mŕtvy, lebo vieme, že na ňom ušetriť peniaze na dôchodkoch, tak je to obrovský problém. A to je už úplne cez akúkoľvek čiaru,“ nechá sa počuť Robert Fico.


Opäť je tu niečo, čo smrdí návrhom na odvolanie celej vlády

Z ďalších slov šéfa Smeru-SD je zrejmé, že pravdepodobným pôvodcom týchto slov je šéf SaS Richard Sulík. „Ak toto Sulík alebo niekto iný na koaličnej rade povedal a Matovič to na tlačovej konferencii potvrdil, tak je to niečo, čo smrdí návrhom na odvolanie celej vlády. Ak sa niekto alebo predstavitelia tohto štátu, ktorí ho riadia, na koaličnej rade baví v štýle, že dobrý dôchodca – mŕtvy dôchodca, lebo ušetríme peniaze na štátnom rozpočte, tak toto nepotrebuje už nič dodať,“ hovorí trojnásobný premiér Fico.

Dodáva, že jeho strana bude čakať a veľmi tvrdo žiadať vysvetlenie toho, čo povedal Matovič. „Buď nech to Sulík poprie, že to nie je pravda, a potom Matovič bude musieť povedať, prečo si to vymyslel, alebo to potvrdia a majú obrovský a vážny problém,“ končí netradičné video Robert Fico.

Od rána do večera nás klamú. My nie sme žiadni extrémisti, hnevá sa Blaha (VIDEO)
Strana Smer-SD a jej predstavitelia sa dostali v poslednom čase pod ostrú paľbu kritiky nielen súčasnej koalície, ale aj niektorých médií. A práve na túto kritiku sa zameral Ľuboš Blaha. Vyvracia očierňovanie a tvrdí, že všetko je... Čítať ďalej
19 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik