Blaha: Matovič by si mal nakúpiť mačacie šampóny do zásoby, lebo tam, kde ho to zaveje, ich mať nemusia
20 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Na svetlo sveta sa dostala kauza, ktorá sa zatiaľ nerozrástla. Čo nie je teraz, môže byť o pár dní. Bývalý šéf NAKA Branislav Zurian totiž bez rozpakov spojil kajúcnika Makóa s Igorom Matovičom. Prirodzene, uniknúť to nemohlo ani Ľubošovi Blahovi.


Zurian vytiahol niečo, čo Matovič síce popiera, medzi riadkami však naznačuje, že niečo také sa udiať mohlo. Teda presun zadržaného riaditeľa Kriminálneho úradu Finančnej správy a mafiána v štátnej službe a teraz veľkého kajúcnika Ľudovíta Makóa do SIS. Blaha to okomentoval v statuse, v ktorom si však neodpustil ani isté špekulácie.
Bol kajúcnik Makó skutočne príslušníkom SIS?

Podľa Blahu sa po tejto šokujúcej informácii celé Slovensko pýta: Je Ľudovít Makó Matovičov človek? Sú všetky obvinenia, ktoré z neho vyliezli, iba spravodajskou hrou Igora Matoviča? „Dnes bolo medializované, že bývalý šéf NAKA Branislav Zurian vo svojej škandalóznej výpovedi naznačil, že to tak môže byť. Z toho naskakuje mráz. Čo sa to, preboha, na Slovensku deje?“ pýta podpredseda Smeru-SD.

Podľa neho je Zurian chlap, čo zjavne vie, o čom hovorí, keďže stál na čele NAKA počas Matovičovej vlády. Matovič údajne potreboval Makóa v tichosti dostať z funkcie šéfa Kriminálneho úradu Finančnej správy a dostať ho do SIS.

„Že vraj bol taký barter. Úplne logická otázka: keď Matovič presadil Makóa do tajnej služby, nezapojil ho rovno do spravodajskej hry, na konci ktorej bola smrť Milana Lučanského a trýznenie ďalších obvinených? Nespochybňuje to všetky Makóove výpovede? Všetky jeho udávania? Všetky jeho nezmysly?,“ sype akoby z rukávu Blaha ďalšie a ďalšie otázky, ktoré zaklincuje slovami:

„Prepánakráľa - však kvôli báchorkám jedného Makóa strčili do väzby kopu nevinných ľudí.“ Podpredseda Smeru-SD vzápätí pripomína, že Makó je jeden z partie profesionálnych kajúcnikov, ktorí si navymýšľali klamstvá aj na Milana Lučanského, a preto môžu za jeho smrť.

Zurian: Matovič požadoval, aby kajúcny kriminálnik Makó potichu prešiel z KÚFS do SIS k Pčolinskému
Vojna v silovom prostredí sa rozbieha na plné obrátky. Branislav Zurian skončil vo vedení NAKA a odchádza aj z polície. Zhodou okolností predtým bol Zurian obeťou krivého obvinenia kajúcnika Beňu. Dalo sa čakať, že to nezostane bez odozvy. Zurian... Čítať ďalej
19 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

Priveľa agentov, priveľa lží, priveľa mŕtvych

„A teraz sa dozvedáme, že Makó bol zrejme tajný agent SIS, ktorý plnil pokyny štátu? A teda Matovičovej vlády? A že ho do SIS dohodil sám Matovič? To ako vážne?“ pokračuje v pýtaní sa Blaha.

„Si zoberte: o hlavnom kajúcnikovi sa dozvedáme, že je možno Matovičov agent. Iný udavač, ktorý klamal o Milanovi Lučanskom, spáchal samovraždu. Volal sa Böhm. Pustili ho a nechali ho v dome plnom zbraní. Tie náhodičky. Takto končia ľudia, čo dohnali generála Lučanského k smrti. Pri všetkej úcte - toto celé riadne smrdí. Príliš veľa podozrivých úmrtí, príliš veľa agentov, príliš veľa lží,“ konštatuje Ľuboš Blaha.

Vzápätí sa púšťa do parádnej špekulácie: „Pôsobí to celé ako Matovičov masterplan - má figúrky medzi udavačmi, má figúrky medzi sudcami a ešte si dosadil aj svoju figúrku na špeciálnu prokuratúru - svojho súdruha Lipšica.“

Riaditeľa NAKA Zuriana vyštvali, lebo stúpil na otlak zberbe okolo Pčolinského, Lipšica a spol.
14 | 05 | 2021 | Aneta Leitmanová

Matovič odhalil tajného agenta čím porušil všetko, čo sa dá

Blahu zaujala aj Matovičova reakcia na Zurianovu výpoveď. „Bol som iba informovaný, že Makó odchádza z pozície šéfa KÚFS-u a že odchádza do SIS-ky,“ povedal minister financií.

„Pre tých, čo nepoznajú zákony o utajovaných skutočnostiach: Matovič v priamom prenose potvrdil, že Makó bol skutočne príslušník SIS. Odhalil tajného agenta. Porušil všetko, čo sa dá,“ píše v statuse Blaha, podľa ktorého Matoviča, ktorý za to vraj môže byť stíhaný, zaliala hrôza, že sa celá jeho spravodajská hra s Makóom odhalí, že sa celé Slovensko dozvie, že Makó je len jeho „mikrofón“, a že všetky politické čistky tu zorchestroval sám Matovič.


Takáto kauza, aká sa tu rodí, tu ešte nebola

Špekuláciám sa Blaha nevyhol ani na záver statusu. „Ak sa potvrdí, že Milan Lučanský a ďalší politickí väzni sú len obeťou Matovičovej spravodajskej hry, v ktorej mal prsty agent SIS, ktorého si do tajnej služby presadil Matovič. Toto je koniec jednej éry. Najtemnejšej éry. Tu zomierali nevinní ľudia. Vrátane hrdinského generála. Kvôli nim!“

Ľuboš Blaha sa opäť nevyhol svojmu typickému humoru: „Matovič by si asi mal nakúpiť mačacie šampóny do zásoby, lebo takáto kauza, aká sa tu rodí, taká tu ešte nebola. A tam, kde ho to zaveje, takéto fajnové vlasové prípravky mať nemusia.“

Matovič sa vykrúca. Vraj presun kajúcnika Makóa z KÚFS do SIS neriadil, iba bol o ňom "informovaný"
Bývalý šéf NAKA Branislav Zurian v trestnom oznámení z februára uviedol, že presun Makóa do SIS riešil aj bývalý premiér Igor Matovič. On sa z toho vykrúca. Vraj o presune bol len informovaný. Informáciu prinášajú Hospodárske... Čítať ďalej
19 | 05 | 2021 | Petra Demková