Absolútny škandál: Šéf SIS Aláč zasahuje do trestného konania. Asistovalo mu pri tom celé vedenie štátu
20 | 05 | 2021 I Aneta Leitmanová
Absolútny škandál. Riaditeľ SIS Michal Aláč si zavolal do centrály tajnej služby najvyšších ústavných činiteľov a šéfov generálnej a špeciálnej prokuratúry. Preberal tam s nimi prebiehajúce trestné konania. Sú to praktiky boľševickej NKVD v bývalom Sovietskom zväze.
Nabonzoval ich provládny denník N

Informáciu o politickom školení mužstva v podaní Aláča priniesol provládny denník N. Schôdzky v špeciálnej miestnosti bez okien v centrále tajnej služby sa zúčastnili prezidentka Zuzana Čaputová, premiér Eduard Heger, minister vnútra Roman Mikules. Prítomní boli aj generálny prokurátor Maroš Žilinka, politický špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. A na ústredie Aláčovej SIS zavítali aj policajný prezident Peter Kovařík a šéf inšpekcie ministerstva vnútra Adrián Szabó.

Kriminálny kajúcnik Beňa zachraňoval vydierača Makóa. Za podpory Lišpica a Kysela hádže vinu na Zuriana
19 | 05 | 2021 | Aneta Leitmanová

O čo išlo na nevídanej seanse?

Denník N referuje, že na nevídanej seanse sa hovorilo o údajnom manipulovaní prebiehajúcich trestných konaní. "Ide vlastne o mocensko-politickú hru, ktorú opakovane spomínajú predstavitelia Sme rodina. Tvrdia, že bývalý riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský odhalil komplot v polícii, a preto sa mu NAKA pomstila zatknutím," píše redaktor provládneho denníka Miro Kern.

Peter Tóth: Novinári sú komplicmi organizovanej skupiny Pčolinský - Lipšic - Košč (rozhovor)
Bývalý novinár Peter Tóth alias Ďateľ, Hlavnému denníku v exkluzívnom rozhovore poskytol svoj pohľad na dianie v SIS. Aj na kauzy, ktoré v súčasnosti hýbu Slovenskom. Neobišiel ani Daniela Lipšica a Moniku Tódovú. Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Petra Demková

Žilinka mal ilegálne sedenie rozpustiť

"Je neuveriteľné, že tejto ilegálnej schôdzky sa zúčastnili generálny prokurátor Žilinka a dokonca aj špeciálny prokurátor Lipšic. SIS nie je orgánom činným v trestnom konaní. Orgánmi činnými v trestnom konaní nie sú ani prezidentka, premiér a ministri. Dokonca ani Kovařík so Szabóom nie sú v postavení orgánu činného v trestnom konaní. Na takomto posedení sa môžu maximálne podávať chlebíčky a popíjať kávička. Ak sa tam hovorilo o trestných konaniach, Žilinka mal sedenie vyhlásiť za ilegálne a okamžite ho rozpustiť," povedal pre HD príslušník SIS, ktorý si neželá byť menovaný.
Alibistické stanovisko paláca

Keď sa ukázalo, že pokútna schôdzka štátnych funkcionárov prerastá do škandálu, prezidentská kancelária poskytla TASR alibistické vyhlásenie. Uvádza sa v ňom, že prezidentka Zuzana Čaputová sa dištancuje od medializovaných tvrdení o obsahu stretnutia ústavných činiteľov v sídle SIS. "Predmetom stretnutia nebol prípad bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského a ani žiadne iné 'živé' prípady, ktoré dnes riešia orgány činné v trestnom konaní," píše sa v stanovisku.
Rokovalo sa v režime dôverné

Provládny denník N uvádza, že takmer všetci zúčastnení potvrdili konanie stretnutia. O jeho obsahu sa však nechceli vyjadrovať, pretože údajne sa viedlo v režime dôverné. Z toho vyplýva, že sa na rokovaní preberali utajované skutočnosti spravodajského a trestnoprávneho charakteru.

"SIS sa týmto činom stala sovietskym NKVD. Od tejto chvíle začína v SIS pôsobiť skupina osôb, ktorá bude pozorne monitorovať ďalšie nezákonné aktivity Pčolinského poskoka Aláča. Budeme o nich verejnosť vhodnou formou informovať," povedal náš zdroj zo SIS.

Vladimír Pčolinský má vraj medzi novinármi vytvorenú sieť, ktorá ho chráni. Všili ste si to mediálne ticho?
Stránka Fakty a dôkazy, ktorá priniesla aj informáciu o drahom bývaní Moniky Tódovej, prináša ďalšie šokujúce informácie. Upozorňujú, ako médiá nápadne chránia V. Pčolinského. O jeho kauze informujú len okrajovo. Autor článku podrobne popisuje sieť... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Aneta Leitmanová