Český riaditeľ orchestra falšoval podpis Mekyho Žbirku: Neuveríte, prečo to robil!
19 | 05 | 2021 I Tibor Sipos
Umelec zo susedného Česka to v uliciach či obchodných domoch kedysi nemal vôbec ľahké. Ľudia si ho totiž neustále mýlili s legendárnym Mekym Žbirkom, píše eReport. Neuveríte, ako na to reagoval.

Riaditeľ orchestru, tanečník a herec Ondřej Havelka si v minulom storočí zvykol, že ho ľudia oslovujú: "Hey, Meky, dáš mi autogram?" „Mali sme podobné účesy a boli sme okuliarnatí. To bolo v tej jeho vrcholovej kariére. Vtedy sa mi stávalo veľmi často, že ma v Prahe oslovovali ľudia a chceli odo mňa podpis. Potom som si na to zvykol a hovoril som si, tak čo. No ja ho mám veľmi rád, vážim si ho a sme priatelia, takže ja som najprv bol v rozpakoch, potom som začal podpisovať. Neskôr ma to začalo rozčuľovať. A hovoril som česky,” zaspomínal si Havelka.

Havelka & Žbirka / Facebook


Dokonca falšoval Žbirkov podpis aj po tom, ako Mekyho fanúšikov vyviedol z omylu. „Tak som sa pýtal, že ako chcete, aby som sa podpísal, ako Havelka alebo ako Meky Žbirka. Ako Meky, samozrejme, ako Meky,” zasmial sa v relácii Zlaté časy. „Boli to aj dojemné chvíle. Raz ma zastavili takí dvaja Slováci. A zas, Meky, podpíš sa mi. Pán vytiahol peňaženku a tam mal zložený papierik a rukou napísaný text Atlantídy. Musel som sa na ten text podpísať,” dodal.

Na konci relácie "Mekyho dvojník" zakončil svoje historky vtipnou spomienkou. „Raz v Brne, to bolo v noci, ma oslovil nejaký chlap nech sa mu podpíšem. Tak som sa zas opýtal či ako Meky alebo ako Havelka. Pozeral na mňa a hovorí, trebárs aj ako Polák,” uzavrel.

 

Kuly chce spojiť pôvodnú zostavu Desmodu: Bol rozpad iba marketingový ťah?
19 | 05 | 2021 | Tibor Sipos