Rusi ironizujú českú hystériu - čo všetko už v Česku vybuchlo, je to nejaká "výbušná" krajina
18 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Výbušná krajina. Koľko nehôd s výbuchmi sa stalo v Českej republike? Iba Vrbětice "spáchali" Rusi? Nemáme toho na svedomí viac? Ironizujú samotní Rusi.


14. mája ruská vláda schválila zoznam krajín, ktoré „podnikli nepriateľské kroky“ proti Ruskej federácii. Okrem Spojených štátov do nej vstúpila iba Česká republika. Nie je ťažké uhádnuť, že Praha bola na zoznam zaradená po nedávnych obvineniach Ruska z plánovania dvoch výbuchov v skladoch zbraní vo Vrběticích." Píše ruský web aif.ru.
Výkriky z tmy

Web pripomína, že "podľa českých orgánov stále nemajú dôkazy o tom, že by sa v skladoch nachádzali ruskí agenti. Praha napriek tomu vyhostila z krajiny takmer všetkých ruských diplomatov, požaduje vyhostenie „najmenej jedného“ ruského diplomata z krajiny EÚ a tiež chce od Moskvy požadovať odškodné za výbuchy."

Rusko má nový zoznam „nepriateľských“ štátov. Sú na ňom len dve krajiny: Česko a USA
Rusko má nový zoznam „nepriateľských štátov“ s presne dvoma krajinami: Českou republikou a USA. Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Aké náhody, za všetkým stoja Rusi?

Ukazuje sa však, že výbuchy v továrňach a skladoch nie sú pre Českú republiku v žiadnom prípade ojedinelým javom. Od roku 2014 došlo v rôznych skladovacích a výrobných zariadeniach k najmenej šiestim výbuchom. Dôvodom väčšiny z nich je nedodržiavanie základných bezpečnostných opatrení.
Výbuch na území spoločnosti Poličské strojírny

Poličské strojírny sú jednou z najstarších českých muničných spoločností. Práve v ich výrobnom závode bolo v roku 2014 vyhodených do vzduchu asi 320 ton strelného prachu. Výbuch bol taký silný, že strecha budovy letela 50 metrov od budovy. Výbuch vyvolal požiar, ktorý sa rýchlo rozšíril do blízkeho lesa a začal sa rýchlo šíriť. Požiar sa podarilo uhasiť iba veľmi ťažko. Ako bolo vyšetrovaním zistené, k udalosti došlo z dôvodu porušenia bezpečnosti.

Kuriózne je, že to nebol jediný incident vo výrobe Poličských strojírní. V roku 1996 v jednej z tovární horela výbušnina. Výbuch zabil jedného človeka. K ďalšiemu výbuchu došlo v roku 2007, keď boli granáty zničené z dôvodu narušenia bezpečnosti. Vtedy sa našťastie nikto nezranil."

Politológ: Prečo Česko v predvečer výročia oslobodenia vyhostilo 18 Rusov? 18 je Hitlerov kryptogram
"Prečo práve 18 diplomatov? Číslo 18 mal byť drsný šifrovaný odkaz Rusku pred Dňom Víťazstva?" Pýta sa český politológ a odborník na svet rituálov a symbolov Zdeněk Zbořil. Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

Výbuch zbrojnice vo Vlašimi

"K výbuchu došlo 21. septemra 2015 v zbrojnici, ktorú vlastní spoločnosť Sellier & Bellot, výrobca strelných zbraní. Je dcérskou spoločnosťou brazílskej spoločnosti CBC. Hneď po incidente sa stratili traja zamestnanci spoločnosti. Polícia neskôr potvrdila, že ich zuhoľnatené pozostatky sa našli v sklade.

Ako bolo vyšetrovaním zistené, k výbuchu došlo, keď zamestnanec v tégliku prevážal výbušniny z továrne do dočasného skladu. Vybuchol s najväčšou pravdepodobnosťou trinitroresorcitát, látka používaná na ošetrenie strelného prachu. Príčinou tragédie bolo porušenie bezpečnostných predpisov."
Výbuch v chemickom závode Unipetrol v Litvínove

V chemickom závode Unipetrolu 13. augusta 2015 explodoval etylénový blok. Podľa očitých svedkov plameň z výbuchu vystrelil až do výšky niekoľkých desiatok metrov, z rastliny sa vylial hustý čierny dym. Našťastie nikto v dôsledku mimoriadnej udalosti nezomrel.

Podľa strážcov zákona došlo k výbuchu v dôsledku porušenia pravidiel prevádzkovania zariadenia."
Výbuch cukrovarov a liehovarov v Dobroviciach

Pri výbuchu liehovaru v Dobroviciach pri Mladej Boleslavi 22. septembra 2015 sa zranilo 14 osôb. Ako informovali české médiá, výbuch bol taký silný, že v neďalekých skleníkoch boli vyrazené okná a nad Dobrovicami na chvíľu vyrástol oranžovožltý hríb.

Dobrovickí úradníci uviedli, že výbuch bol pravdepodobne spôsobený čistiacimi prácami. Škoda na majetku bola vyčíslená na milióny Kč.
Výbuch v turnovskom komplexe spoločnosti AGBA

3. decembra 2015V závode AGBA, ktorý vyrába súpravy prvej pomoci pre automobily, autokozmetiku a ďalšie autodoplnky, explodoval rozprašovač. Pri nehode zahynuli dvaja ľudia, vrátane jedného zo spolumajiteľov závodu, ktorý sa snažil hasiť. Úrady však ubezpečili, že nedošlo k nebezpečnému znečisťovaniu ovzdušia. Obyvateľom sa však odporúčalo, aby nechodili von a nevetrali domy a byty. Škoda z incidentu bola vyčíslená na desiatky miliónov korún.
Výbuch v chemickom závode Unipetrol v Kralupoch nad Vltavou

22. marca 2018 zahynulo šesť ľudí a dvaja boli zranení pri výbuchu v ropnej rafinérii v Kralupoch nad Vltavou, asi 30 kilometrov severne od Prahy. K výbuchu došlo v závode spoločnosti Unipetrol - rovnakej, aká vlastnila chemický závod v Litvinove. Tam pred tromi rokmi došlo k ďalšej mimoriadnej udalosti. Podľa primátora mesta k výbuchu došlo pri čistení jednej z nádrží počas prípravy ropnej rafinérie na údržbu a modernizáciu. Na území nedošlo k požiaru.

(Medzititulky red.HD)

Česká opozícia je v hystérii! Minister vnútra vraj chcel Česko v Moskve zapredať
Český server Zoznam Správy prišiel s informáciou o plánovanej ceste ministra vnútra Jana Hamáčka do Moskvy, ktorá sa napokon neuskutočnila. Podľa webu totiž nemala byť kamuflážou pred oznámením noviniek v kauze Vrbětice, ako to bolo prezentované.... Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Diana Zaťková