Neuveriteľné, ďalší obyčajný „bezrúškovec“ vyhral súboj kto z koho s policajtami (VIDEO)
18 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Stále viac a viac ľudí sa stavia proti noseniu rúšok aj v obchodoch, pričom policajti sú pri riešení takýchto priestupkov stále viac bezbrannejší a bezbrannejší. A to preto, že porušiteľom vyhlášky ÚVZ dávajú za pravdu aj ústavní sudcovia.


S policajtami v preťahovaní sa kto má pravdu uspel nielen známy bezrúškovec Štefan Harabin, ale aj viacerí „obyčajní“ Slováci. Svoju skúsenosť s policajnou hliadkou, ktorá ho chcela legitimovať a zrejme aj pokutovať, má i Štefan Havlík, majster sveta a 5-násobný európsky šampión IFBB v kulturistike, ktorý to, čo zažil spolu so svojimi priateľmi zverejnil v statuse aj videu na sociálnej sieti. Aj on zo stretu s mužmi zákona, keďže v obchode nemal rúško, vyšiel napokon ako víťaz.
Od minulej soboty neplatia žiadne vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva

„Prečo polícia SR stále hrá túto hru? Naučíme sa názov paragrafu, bez toho aby sme vedeli o čom hovorí a je vybavené? NIE, nie je! Treba sa naučiť trochu viac. A hlavne je konečne potrebné prestať rozvracať právny štát!!!! píše v úvode Štefan Havlik a dodáva: „Predstavte si, že by policajti plnili skutočne svoju úlohu a chránili práva slobodných občanov. Za jeden jediný deň by bolo po tomto cirkuse.“ Vzápätí Havlík opisuje pondelňajší spoločný nákup s priateľmi, s ktorými ch bolo spolu osem. Ich síce pracovníci SBS nakupovať nechali, ale medzitým zavolali na 158.

„Ale prečo vlastne? To nevedeli povedať ani samotní príslušníci polície, oni iba podľa vlastných slov plnili úlohy na základe paragrafu 2 o policajnom zbore. Aký priestupok sme spáchali však povedať nevedeli,“ konštatuje Havlík, ktorý pridal aj zopár detailov, ktoré, ako sám priznáva, prebral od niekoho kto tomu naozaj rozumie.

Harabin opäť šokuje: Za nútené testovanie, očkovanie či nosenie rúška žiada až päť rokov basy!
Štefan Harabin sa opäť chce dostať na piedestál pozornosti. Tentokrát je to zrejme návrhom, aby sa do zákona zakomponovala trestná zodpovednosť za nútenú medicínsku diagnostiku a prevenciu. Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


„Platia vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva? Nie neplatia. A to žiadne. Od minulej soboty určite, avšak je to postavené na inom právnom základe,“ píše v statuse Havlík, ktorý sa to celé snaží vzápätí vysvetliť. „Bol zrušený núdzový stav, teda isté je, že nie je (a nebudeme riešiť, či mohlo byť zrušené niečo, čo už aj tak skončilo). Máme publikované Uznesenie vlády SR č. 111/2020 (ktorého platnosť a dosah na subjekty práva je minimálne pochybný) a na základe neho vyhlásenú mimoriadnu situáciu v súvislosti s ohrozením verejného zdravia II. stupňa (stupeň je mimoriadne dôležitý faktor).“

Harabin má naozaj vplyv. Na jeho známe „Rúška dole“ zareagovali dokonca aj vo Vatikáne! (VIDEO)
Štefan Harabin je známy „bezrúškovec“ čo dokazuje na každom kroku. Dokonca na nenosenie rúška nabádal aj bežných ľudí počas demonštrácií. Jeho slová si, zdá sa, zobral k srdcu aj pápež František vo Vatikáne. Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Vyhlášky ÚVZ nemožno vynucovať, majú nanajvýš odporúčací charakter

Čo z toho teda podľa Štefana Havlíka vyplýva? „Existujú len dva prístupy k výkladu a jeden kombinovaný. Buď platí, že Uznesenie vlády SR č. 111/2020 (ďalej aj uznesenie) platí, v takom prípade Úrad verejného zdravotníctva (ďalej aj ÚVZ) nie je kompetentným orgánom nariaďovať opatrenia v zmysle úlohy C.1 tohto uznesenia, lebo nie je ústredným orgánom štátnej správy podľa kompetenčného zákona, alebo uznesenie vlády SR neplatí a nie je tým pádom vyhlásená mimoriadna situácia a implicitne nie je daný právny základ na vydávanie žiadnych opatrení. Teoreticky je možná aj situácia, že uznesenie platí obmedzene, t.j. len pre úsek štátnej správy, t.j. nie je všeobecne záväzné, čo v zásade nijako nemení výsledok úsudku, lebo nedáva kompetenciu ÚVZ SR a zároveň ostáva zachovaná spornosť podľa bodu 2,“ uvádza Havlík s tým, že tým sme vyčerpali všetky aktuálne možnosti.



„Vyhlášky ÚVZ nemožno vynucovať. Majú nanajvýš odporúčací charakter a ÚVZ ich vydávaním nepochybne prekračuje svoje kompetencie. Až ich vynucovanie bez právneho základu subjektami ako sú školy, zamestnávatelia, obchody môžu znamenať konanie, ktoré je právne nedovolené a môže dôjsť k sankcionovaniu subjektov, ktoré ich vynucujú ako povinné. A to spravidla na úseku zákazu diskriminácie alebo aj v trestnoprávnej rovine (napríklad obmedzovanie osobnej slobody),“ vysvetľuje ďalej Havlík, podľa ktorého celé toto kovid šialenstvo spočíva v nedostatku izolácie patogénu, nedokázaní existencie asymptomatického prenosu a vo falošných RT-PCR testoch, ktoré nie sú diagnostickými testami. „Počas doby uvoľňovania opatrení je preto dôležité zamerať sa na tieto 3 aspekty, rozlúsknuť ich raz a navždy, inak tu máte v októbri/novembri repete v horšej verzii,“ končí svoj status Štefan Havlík.

Bukovský: Rúška a respirátory vás neochránia pred baktériami a vírusmi. Nie sú prospešné ani pre ľudskú dušu
„Ak ešte stále nosíte na ulici, v parkoch, v prírode a v iných vonkajších priestoroch rúško alebo dokonca nezmyselný respirátor, škodíte tým nielen sebe, ale aj prírode, životnému prostrediu a nám všetkým ostatným,“ upozornil vo videu MUDr.... Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Petra Demková