Blaha sa teší, odvolací súd dal v spore s ESET-om za pravdu jemu. Ide ale o Pyrrhovo víťazstvo
18 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha môže mať dôvod na široký úsmev a radosť z toho, že porazil tak nenávidených „eseťákov“. V statuse sa teší, že odvolací súd mu dal v spore so spoločnosťou ESET za pravdu, lebo to je dôkaz, že nie všetci sudcovia na Slovensku slúžia oligarchom  


Ľuboš Blaha sa dostal do sporu s počítačovou spoločnosťou ESET po tom, ako o nich napísal vraj nepravdu. Hoci prvostupňový súd dal za pravdu ESET-u, odvolací jemu. Podpredseda Smeru-SD sa teda po viac ako roku dočkal, podľa neho, spravodlivosti. Ako však píše v statuse na sociálnej sieti, rok po voľbách, kedy mu očiernili jeho meno, ide o Pyrrhovo vítazstvo.
Odopretie slobody slova v predvolebnej kampani je obzvlášť surový zásah do demokracie

„Drahé liberálne médiá, plačte. Blaha porazil ESET,“ píše víťazoslávne Blaha hneď v úvode svojho statusu a vzápätí pripomína, že tri týždne pred voľbami 2020 rozhodol prvostupňový súd, vraj bez akéhokoľvek dôkazového konania, o predbežnom opatrení, že musí zmazať svoj kritický status o ESET-e. „Samozrejme, nasledovali titulky v médiách, ako Blaha klame a ako musí zmazať status a tak. Prešiel rok a dnes sa ukázalo, že súd na svoje rozhodnutie nemal žiadne právo a „odoprel mi spravodlivosť“. Súd mi láskavo dovolil inkriminovaný status, ktorý už dávno nie je aktuálny, znova zavesiť. Teraz môžem konečne veselo písať o ESET-e, čo len chcem. Nech žije spravodlivosť!“ dodáva rozradostený Blaha.

Spolumajitelia Esetu zamlčiavali kontakty s ľuďmi podozrivými z korumpovania súdov
Je podozrivo veľké ticho okolo vzťahov spolumajiteľov Esetu a Denníka N) s Kočnerom a Zoroslavom Kollárom. Čítať ďalej
16 | 12 | 2020 | Ivan Brožík


Napriek rozhodnutiu súdu to považuje podpredseda Smeru-SD za Pyrrhovo víťazstvo. „Pred voľbami ma umlčali a zbavili mojich ústavných práv na slobodu slova. Ešte zo mňa médiá robili klamára. A poškodili ma tak vo voľbách. Povedzte - ako mi pomôže, že teraz odvolací súd rozhodol, že boli porušené moje práva?“ pýta sa sklamane Blaha. „Odvolací Krajský súd rozhodol jednomyseľne v môj prospech. Povedané po slovensky - ESET dostal na bendžo,“ predsa len sa teší smerácky poslanec, podľa ktorého odopretie slobody slova v predvolebnej kampani je obzvlášť surový zásah do demokracie.

Obrovské finančné zázemie oligarchov z ESETu deformuje už aj vedecké kruhy
PotemKInIT-ova dedina na spôsob ESETu. Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič

Slovenských sudcov musia učiť ľudským právam a demokracii až európske normy

Ľuboš Blaha je presvedčený, že takéto rozhodnutie prvostupňového súdu aj do budúcnosti odstrašuje ľudí od práva slobodne si povedať svoj názor. “Vtedy zo mňa korporátne médiá robili toho zlého - namiesto toho, aby bránili slobodu a demokraciu. Lenže oni bojujú za demokraciu iba vtedy, keď ide o liberálne názory - ľavičiarov a vlastencov by najradšej za iné názory zatvárali,“ zdvíha svoj prápor silný ľavičiar Blaha a dodáva, že odvolací súd viackrát citoval judikatúry štrasburského súdu, a ta sa zase raz ukázalo, ako slovenských sudcov musia učiť ľudským právam a demokracii až európske normy. „Mne na čas zobrali iba slobodu slova, advokátovi Ribárovi zobrali dva roky života, Milanovi Lučanskému zobrali všetko,“ prízvukuje podpredseda Smeru-SD.



Status, ktorý musel Blaha celý odstrániť, sa netýkal iba ESET-u, ale aj prezidentky Čaputovej či Igora Matoviča. „ESET vlastne pred voľbami vybavil mojim politickým súperom, že som ich nemohol kritizovať - to nevymyslíš, to je slovenské súdnictvo,“ píše ďalej znechutený Blaha, ktorý v statuse spomína aj ďalšie neprávosti páchané na ňom či ďalších členoch Smeru-SD.

Ako ho pred voľbami krivo obvinili kvôli červenej hviezde a po voľbách to NAKA stiahla, ako Robertovi Kaliňákovi generálna prokuratúra dokázala, že nemal nič spoločné s únosom Vietnamca či celá šaškáreň s Robertom Ficom a jeho plávaním v bazéne, ktorá bola zastavená.

„ESET ma ďalej žaluje, ale toto je pre nich silný odkaz - nie všetci sudcovia na Slovensku slúžia oligarchom a liberálnej kaviarni. Stále je to boj Dávida s Goliášom, ale občas vyhrajú aj Dávidovia. Tak čo, milé médiá, budú teraz palcové titulky, že Blaha porazil ESET? Napíšete o tom, ako súdy poškodili Blahu a znetvorili demokraciu? Napíšete o tom, ako ESET drasticky vstúpil do predvolebnej kampane? Alebo taktne pomlčíte, lebo pravda o Blahovi sa nenosí?“ končí viacerými otázkami Ľuboš Blaha svoj „oslavný“ status za víťazstvo nad ESET-om.

Denník N ako politický nástroj propagandy oligarchov z ESETu
Do Denník N vstúpila v roku 2014 oligarchická skupina ESET. ESET v roku 2016, cez jedného zo svojich majiteľov začal podporovať novovzniknutú stranu Progresívne Slovensko. Denník N odvtedy masívne pretláčal progresívcov ale aj Kisku. Stále sa však... Čítať ďalej
22 | 12 | 2020 | Aneta Leitmanová