Žiadny šéf, zástupca na odchode. Takto funguje NAKA
17 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová

Od dnes NAKA nemá riaditeľa. O dva týždne odchádza aj zástupca riaditeľa. Chystá sa aj odchod riaditeľa bratislavského odboru NAKA, píšu Parlamentnelisty.


Naka sa zaoberá prípadmi najťažšieho organizovaného zločinu. Šéf Branislav Zurian požiadal o uvoľnenie zo služobného pomeru na vlastnú žiadosť k 15. máju. Dnes odchádza. Na konci mája odísť aj zástupca riaditeľa Patrik Jurík. Chystá sa aj odchod riaditeľa bratislavského odboru NAKA Jána Štefanáka, informujú Parlamentnelisty.
V prípade potreby bude niekto poverený. Zatiaľ taká potreba nie je

Podľa slov hovorcu prezídia Policajného zboru Michala Slivku má Najvyššie vedenie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) riaditeľa a dvoch zástupcov. "V prípade potreby bude niekto poverený riadením NAKA, pokým nebude riadny riaditeľ NAKA. Zatiaľ takáto potreba nie je," dodal Michal Slivka. Momentálne sú stále vo funkcii dvaja zástupcovia, prináša portál Parlamentnelisty.


Draxler: Sme normálna krajina a zaslúžime si normálnych politikov! V stredu im to povieme! (VIDEO)
Exminister školstva Juraj Draxler ako správny „burič“ pripomína Slovákom, že už v stredu sa môžu zapojiť v Bratislave do protestu, ktorý sa chystá proti vláde. A tam im môžu povedať, aby už skončili. Čítať ďalej
17 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Ide o rozbíjanie štruktúr Policajného zboru

"Ja si myslím, že to treba čítať ako v prípade Milana Lučanského. Je to rozbíjanie štruktúr Policajného zboru. Podriaďovanie Policajného zboru politickej moci." Vyjadrenie bezpečnostného analytika Milana Žitného priniesli Parlamentnelisty.  Podľa neho dôjde aj k ďalším odchodom.


Taraba: Odôvodnenie prezidentky na Ústavný súd doručil advokát Lipšicovej právnej kancelárie. Bude protest!
Kým pred kamerami sa prezidentka tvárila, že je nezaujatá, z jej podania na ÚS vraj jasne vyplýva, že je absolútne proti referendu. Informuje Tomáš Taraba. Ten plánuje aj protest, 29.5. o 14:00 pred Prezidentským palácom. Čítať ďalej
17 | 05 | 2021 | Petra Demková