Minister vnútra vyjadril úprimnú ľútosť nad obeťou povodní v Rudne nad Hronom
17 | 05 | 2021 I tasr

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) vyjadril úprimnú ľútosť nad stratou ľudského života, ktorý si vyžiadala povodeň v obci Rudno nad Hronom v okrese Žarnovica. Silný prúd vody tam strhol staršieho pána, ktorého hasiči našli bez známok života. Mikulec verí, že povodňová situácia sa čoskoro upokojí.


"Myslím na všetkých ľudí, ktorí náhle museli opustiť ich domovy a zároveň ďakujem, vyjadrujem podporu hasičom, ktorí sú v tejto chvíli na zásahoch," uviedol minister na sociálnej sieti. Dodal, že len v pondelok zaznamenali hasiči v súvislosti s počasím takmer 60 výjazdov.

Výdatné zrážky spôsobili zdvihnutie mnohých vodných tokov. Najvyšší, tretí stupeň výstrahy pred povodňou aktuálne platí v okresoch Považská Bystrica, Zlaté Moravce, Žilina, Prievidza a Bánovce nad Bebravou. Výstrahy prvého a druhého stupňa vydali meteorológovia aj pre ďalšie okresy na západnom a strednom Slovensku.

Drucker: Vymyslieť a vytlačiť certifkát o testovaní dokázali za týždeň, doklad o očkovaní ešte len chystajú!
Slovensko má problém. Tí, ktorí boli u nás zaočkovaní nedostanú žiadny doklad, ktorý by im uznávali aj v zahraničí. Na túto smutnú skutočnosť upozorňuje v statuse aj predseda strany Dobrá voľba Tomáš Drucker. Čítať ďalej
17 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik