Borža je mŕtvy! Známy bývalý boss košického podsvetia zomrel dnes v hospici
17 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Bývalý boss košického podsvetia Dušan Borženský, prezývaný Borža, dnes zomrel. Výkon trestu mu na žiadosť ZVJS súd minulý týždeň prerušil a prepustil ho z výkonu trestu do hospicovej starostlivosti.


Dušan Borženský alias Borža mal v ostatnom čase vážne zdravotné problémy, pretože ho trápilo onkologické ochorenie. Odsúdili ho na 23 rokov za spoluúčasť na vraždách Jána Kromku a Karola Kolárika. Priznal sa však aj k objednávke vraždy kosovského Albánca Fadila Pasjaču z roku 2000, pričom uzavrel dohodu o vine a treste s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), informuje portál aktuality.sk.

Borženský, ktorý strávil za mrežami 19 rokov síce niekoľkokrát žiadal o podmienečné prepustenie na slobodu, no prokuratúra bola vždy proti, a tak zostával za mrežami. Nepomohlo ani to, že sa za neho prihovárala jeho dcéra, ba s návrhom na prerušenie väzenia na účely liečby prišlo aj občianske združenie Maják nádeje, s ktorým Borženský spolupracoval. Všetko márne. Výkon trestu mu prerušili až minulý týždeň a to na žiadosť Zboru väzenskej a justičnej stráže. Z výkonu trestu smeroval do hospicu, kde dnes zomrel.

Boss košického podsvetia Borža leží na smrteľnej posteli! Zrejme ho čaká posledný súd...
Obávaný mafiánsky boss Dušan Borženský alias "Borža" trpí nevyliečiteľnou chorobou. Aktuálne leží v trenčianskej väzenskej nemocnici a jeho stav je podľa advokáta kritický. Obhajoba preto žiada prepustenie niekoľkonásobného usvedčeného vraha na... Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | René Skalný