Izrael zbombardoval dom vodcu Hamasu v Gaze
16 | 05 | 2021 I Lukáš Leca

Izraelské obranné sily (IDF) uviedli, že dom vodcu palestínskej militantnej skupiny Hamas v Gaze bol zničený, informuje portál RT.


Hovorca IDF brigádny generál Hidai Zilberman izraelským médiám potvrdil, že armáda sa zamerala na dom Jahjána Sinwára, najvyššieho vodcu Hamasu v Gaze.

Televízna stanica al-Džazíra potvrdila, že izraelské lietadlá zaútočili na Sinwárov dom. IDF zbombardovali aj dom jeho brata, iného vysoko postaveného člena Hamasu. Zatiaľ nie je jasné, či mali obaja spoločné bydlisko. Tiež nie je známe, či bol Sinwár počas útoku doma.

Podľa zdravotníckych predstaviteľov v Gaze bolo z noci na ráno pri izraelských náletoch zabitých osem ľudí a 45 zranených. Väčšina z nich boli civilisti. Hamas medzitým vypálil na Izrael viac ako 130 rakiet. Pri tomto raketovom útoku bolo zranených 10 ľudí, informoval denník Jerusalem Post.

To je neuveriteľné! Až osem percent Američanov si myslí, že by premohli leva alebo medveďa grizly
Väčšina Američanov v prieskume uviedla, že by mohla zvíťaziť v zápase s potkanom, mačkou alebo husou. Je však neuveriteľné, že až osem percent Američanov si myslí, že by dokázalo poraziť aj leva a medveďa grizly, informuje portál... Čítať ďalej
16 | 05 | 2021 | Lukáš Leca


Hamas a ďalšie militantné skupiny od pondelka vystrelili okolo 2900 rakiet na mestá v južnom a strednom Izraeli. Mnoho z rakiet bolo vo vzduchu zničených izraelským protiraketovým systémom Železná kupola, iné však zasiahli obytné oblasti. Bolo zabitých najmenej 10 ľudí a mnohých prinútili, aby sa ukryli v krytoch.

Izrael reagoval na raketový útok bombardovaním viacerých cieľov v Gaze. Hoci IDF tvrdia, že sa zamerali iba na členov Hamasu a ich infraštruktúru, správy z Gazy hovoria, že počas uplynulého týždňa bolo pri izraelských náletoch zabitých viac ako 174 Palestínčanov, z čoho bolo až 47 detí a 29 žien.

Polícia v Paríži nasadila vodné delá na rozptýlenie pro-palestínskych demonštrantov (VIDEO)
Polícia v Paríži nasadila vodné delá, aby rozptýlila dav pro-palestínskych demonštrantov v štvrti Barbes-Rochechouart. Zhromaždenie sa uskutočnilo uprostred eskalácie medzi Izraelom a Gazou, informuje portál RT. Čítať ďalej
16 | 05 | 2021 | Lukáš Leca