Záhadný objekt z najnovšie odhalených záberov je predmetom vyšetrovania, tvrdí Pentagón
15 | 05 | 2021 I Lukáš Leca

Čerstvo uniknuté zábery záhadného objektu, ktorý preletel nad kalifornským pobrežím, sú autentické, uviedla americká armáda. Záhadný objekt je predmetom vyšetrovania, informuje portál RT.


Zrnité infračervené zábery zverejnil v piatok dokumentarista Jeremy Corbell. Na videu je okrúhly objekt, ktorý sa spočiatku vznáša nad oceánom a potom sa náhle ponorí do vody.

Krátko po zverejnení začalo video kolovať internetom, oznámila hovorkyňa Pentagónu. Potvrdila jeho autenticitu a dodala, že ho zachytili americkí námorníci.

"Môžem potvrdiť, že video bolo nakrútené námorníckym personálom. UAPTF bude teraz objekt skúmať," uviedla hovorkyňa Pentagónu Susan Goughová. Unidentified Aerial Phenomena Task Force (UPATF) je špeciálnou jednotkou, ktorá preveruje strety americkej armády s neznámymi objektmi.



Na videu je počuť zmätených námorníkov, ktorí komentujú zvláštny objekt. Jeden z nich bol zvlášť prekvapený po tom, čo sa objekt ponoril do oceánu.

Goughová k záberom neposkytla žiadne ďalšie podrobnosti. Corbell, ktorého dokumentárne filmy sa zameriavajú predovšetkým na UFO, však tvrdí, že video bolo zachytené neďaleko San Diega v roku 2019 z veliteľského centra pobrežnej bojovej lode USS Omaha.



Pentagón tvrdil, že jeho projekt sledovania UFO, Advanced Aerospace Threat Identification Program, bol rozpustený, ale správa Senátu z minulého roku pripustila, že rovnaké práce pokračovali pod inou agentúrou.

Zaočkovaní Američania môžu po novom vykonávať bežné činnosti bez povinnosti nosiť rúško
Centrum kontroly a prevencie chorôb (CDC) uvoľnilo pokyny spojené s povinnosťou nosiť rúško pre zaočkovaných proti Covid-19, informuje portál RT. Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Lukáš Leca