Kremeľ poprel informácie o plánoch Ruska na anexiu Donbasu, ktoré ako hoax šíri aj Európska únia
15 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Neplánujeme anexiu Donbasu. Vyhlásil to Dmitrij Sergejevič Peskov, diplomat a tlačový hovorca ruského prezidenta Vladimíra Putina.


"Kremeľ poprel informácie o plánoch Ruska na anexiu Donbasu. Tie sú dokonca podľa agentúry Bloomberg obsiahnuté v jednom z dokumentov Európskej únie." Informuje portál vpk.name.
EÚ a hoax?

Zjednodušene tak možno povedať. Jeden z dôležitých dokumentov Európskej únie, o ktorom sa už vie, je hoax. Koľko je takých, ktorých nepravdivú podstatu sa ešte nepodarilo odhaliť?
Jasný výrok Putinovho hovorcu

„Rusko neplánovalo a neplánuje nikoho absorbovať (anektovať, preklad umožňuje aj takýto tvar - pozn. red. HD.), nikdy to neurobilo,“ povedal novinárom ruský prezidentský tlačový tajomník Dmitrij Peskov a komentoval materiály, ktoré by podľa agentúry Bloomberg mali byť predstavené na summite EÚ koncom mája.
Lož v predstihu

Bloomberg podľa citovaného zdroja tvrdí, že "podľa tohto dokumentu sú kroky Ruska zamerané na ´de facto integráciu´ území Ukrajiny, ktoré Kyjev neovláda," uvádza agentúra Interfax.

(Medzititulky red. HD.)

ARGUMENTY A FAKTY: Sankcie USA nedonútia Rusko vzdať sa suverénnej politiky, tvrdí Peskov
S pomocou sankcií Spojené štáty nemôžu donútiť Rusko opustiť zvrchovanú politiku, povedal hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov v rozhovore pre Argumenty a fakty. Zároveň sa dotkol niekoľko tém a poodkryl niektoré detaily zo života Kremľa aj... Čítať ďalej
16 | 01 | 2019 | Michal Šumichrast