Chystáte sa do Veľkej Británie? Už iba ako turisti
15 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová
Briti tvrdo vyhosťujú občanov EÚ, ktorí prišli do krajiny za prácou, informoval portál Dnes24. Oficiálne môžete pricestovať iba ako turisti. Britské úrady vás však môžu poslať bez udania dôvodu preč. Stačí, ak majú podozrenie, že prichádzate nie na návštevu, ale za prácou.

Vo Veľkej Británii platí rovnaký režim ako pred vstupom do EÚ. Ak chcete ísť pracovať do Veľkej Británie ako au-pair, brigádnik, alebo v inej profesii, dávajte si veľký pozor! Briti v poslednom čase vyhostili desiatky Európanov, informuje portál Dnes24.
Európania vyhostenie vnímali ako traumatizujúci zážitok

Túto skúsenosť pocítili mnohí Európania. Do krajiny pricestovali bez pracovných víz. Vyhostenie vnímali ako veľmi ponižujúcu a traumatizujúcu skúsenosť. Domáci ich brali ako votrelcov, ktorí im berú prácu. A menia kultúru. Britská vláda podľa nich napĺňa týmto túžbu občanov. Európanov hľadajúcich prácu nemilosrdne vyhosťuje.

Judita Laššáková: Režim Igora Matoviča má lokaja v prezidentskom paláci. Druhým sú médiá
„Režim Igora Matoviča má jedného lokaja v prezidentskom paláci. Ďalší sa tlačia v redakciách plátkov hlavného prúdu. Obzvlášť medzi nimi vyniká nevedomec a intelektuálny mrzák, šéfredaktor Aktualít Peter Bárdy,“ začína blog na Infovojne právnička... Čítať ďalej
15 | 05 | 2021 | Petra Demková

Nepriateľské prostredie vzniklo po brexite

Tí, ktorí prišli do Veľkej Británie a nemali ešte pracovné víza, si mysleli, že si ich vybavia neskôr. Bolo to z dôvodu, že nemali prácu. A netušili, či sa vôbec zamestnajú.

„Európskych občanov, ktorí prišli na pracovný pohovor alebo si chcú hľadať prácu, zadržiavajú už na letisku. Potom ich dajú do vyhosťovacích centier. Je to dôsledok nepriateľského prostredia, ktorý vytvorila britská vláda po brexite.“ Informáciu z britského portálu The Guardian prináša Dnes24.

„Britské vládne pravidlá pritom explicitne umožňujú prísť do krajiny s cieľom pracovného pohovoru aj ľuďom bez pracovných víz,“ dodáva portál.
Skúsenosť opísali mnohí

Španielky, ktoré pricestovali do Británie za prácou, ale museli absolvovať pohovor. Po prílete boli zadržané, umiestnené do vyhosťovacieho centra.

Rovnako dopadla Češka, Mexičanka, Gréci, Taliani, informuje portál 40plus.

Šokujúce slová dvoch rómskych tínedžerov o štátnej pomoci 333 eur vás zodvihnú zo stoličky (VIDEO)
Prilepšiť rodinám v hmotnej núdzi o 333 eur na každé dieťa skritizovalo nielen veľa politikov, ale aj obyčajných ľudí. Väčšina sa zhodovala v tom, že peniaze pôjdu buď na alkohol a cigarety, alebo na mobilné telefóny. Ako blízko boli k pravde,... Čítať ďalej
15 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik