Česká advokátka o pandemickej nezákonnosti: Môžeme si ešte vysúdiť normálny svet? Alebo už zmizol?
15 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Možno vysúdiť normálny svet? Alebo nám zmizne pod rukami? Súd v zamietavom rozsudku vyslovil, že testovanie v školách je legálne. No len preto, že si testy robia deti samy. Tým potvrdil ich nelegálnosť. Premiér Babiš zase prezradil, že motívom očkovanie nemá byť zdravie, ale právo cestovať.


O obludnostiach v Českej republike píše advokáta a zakladateľka Únie sebavedomej samosprávy Jana Zwyrtek Hamplová.


"Plníme želania mocných tohto sveta - rozdeľuj a panuj. Namiesto toho, aby sme sa zomkli proti ich snahám vytvoriť z nás poslušné ovečky za masívneho zneužitia jednej diagnózy, vytvárame nezmieriteľné skupiny, čo je presne to, čo chcú." Píše česká advokátka Jana Zwyrtek Hamplová, ktorú cituje web prvnizpravy.cz.
Nenormálne sa stalo normálnym

"Sme dnes pritom svedkami vecí, ktoré by nám ešte pred rokom pripadali nemožné. Bizarné. Nebezpečné. A sú tu, ba čo viac, akoby sa stávali normálnymi. Hoci normálne skrátka nie sú ani náhodou."

Nie je normálne, že vláda bežne porušuje platné zákony a ani sa tým netají. Opatrenia mení často v priebehu hodín, takže orientácia v nich robí problém i ľuďom, ktorí ich sledujú. Panuje tu právny chaos a únava z neho. V tom sa zle žije, ale dobre vládne.

Nie je normálne, že vláda slepo počúva skupinu poradcov, ktorých vznik, právne postavenie, zodpovednosť a úloha sú zahalené tajomstvom.

Nie je tiež normálne , keď klasickú a nepochybne z verejných peňazí platenú reklamu vakcínam, opäť bez akejkoľvek zodpovednosti, robí v televízii známy chirurg, kým druhý rešpektovaný kardiochirurg, len s inými názormi, je náhle odvolaný z funkcie, podobne ako riaditeľ jednej zo škôl . Áno, už sa zase vyhadzujú nepohodlných z práce." Píše advokátka Hamplová pre prvnizpravy.cz.

Veľký prehľad (ne)spravodlivosti v ére Kolíkovej aj kovidovej
Ľuďom blízkym odvolávanej ministerke Kolíkovej sa v biznise so štátom až podozrivo darí. Jej brat Michal vraj zarobil na predražených dodávkach techniky takmer 1,5 milióna eur, pričom v rovnakej firme je údajne spoločníčkou Kolíkovej nevlastná... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | René Skalný

Sme v postavení ožranov

"Nie je normálne , že sa nám nariaďuje spovedať kaderníčkam so zdravotným stavom. A do dnešného dňa to bolo myslené vážne aj v prípade čašníkov. To bolo zrejme pod hrozbou žalôb zrušené, ale súčasne bolo oznámené, že nás môžu z reštaurácie odviesť ako opilca, ak nepreukážeme, že sme zdraví. Normálne?

Nie je normálne, že ministra zdravotníctva učia daňové zákony novinári, pretože sám dovtedy nevedel, že do priznania majetku sa má uvádzať pravda. (Aké podobné pomerom na Slovensku - pozn. red. HD.)

Nie je normálne , že deti sa dusia celý deň v rúškach. Nie je normálne takto masívne a časté plošné testovanie dospelých, detí nehovoriac, keď vplyv na ich sliznice môže byť nezvratný. Pravdaže, obchody firiem s tým spojené sú historicky astronomické. Naposledy 130 miliónov za čínske testy do škôl na pár týždňov je skutočne majster-štich."
Zákaz spevu?

"Nie je normálne nosenie rúšok vonku na čerstvom vzduchu, nebol a nie je normálny zákaz športovania, spevu, príkaz dvoch rúšok na sebe, zamýšľané rušenie závodných jedální, zatvorenie detských ihrísk, príkazy, ako sa nemáme stýkať v rámci rodín a podobné bizarnosti.

Nie je normálna taká hysterická starostlivosti o jedinú diagnózu a súčasné zanedbávanie inej lekárskej starostlivosti.

Nie je normálne, že v čase chrípkových období nám chrípka úplne zmizla. Nepochybne je v číslach covidu a nie je normálne, že sa to nepriznáva.

Slováci dnes napriek zákazom protestovali! Hnev na vládu prekonal aj všetky zákazy
Slovensko sa dnes prebudilo nielen do sviatku 1. mája, ale aj do dňa, keď boli vo viacerých mestách naplánované protivládne protesty. Slováci protestovali aj napriek zákazom. Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Choré myslenie moci

Nie je normálne, že sú skoro rok diskriminačne zatvorené aj malé obchody, keď nákupné centrá bežia (a bežať musia).

Nie je normálne, že za verejné peniaze sa tak masívne propaguje dobrovoľné očkovanie a tým rastú astronomické zisky firiem vyrábajúcich všetky vakcíny. To v situácii, keď sa verejne priznáva, že vakcíny do roku 2023 sú de facto stále ešte vo fáze testovania a keď skúsení lekári hovoria, že očkovanie je vysoko individuálne. Pretože niektorí ľudia majú takú dobrú bunkovú imunitu alebo pamäťovú bunkovú imunitu, že očkovanie im naopak môže uškodiť, teda že očkovanie áno, ale s rozumom. Manipulácia v prospech očkovania je však v takej miere, že to rozdeľuje spoločnosť.
Na hrane alebo už za hranou zákona

"Väčšina týchto vecí je na hrane alebo rovno za hranou zákona (a často zdravého rozumu). Než sa to však vysúdi, sú tu opatrenia a nastupujú ďalšie, často podobne šialené. Začíname tak žiť v covid diktatúre, ktorej vrcholom budú covid pasy, ktoré definitívne vytvoria občanov prvej a druhej kategórie. Pripomínam, že stále hovoríme o dobrovoľnom očkovaní. Keď budem chcieť letieť do Afriky a povedia mi, že je tam povinné očkovanie, nepoviem ani popol a budem to považovať za úplne normálne. No ak mi niekto bude tvrdiť, že aby som mohla vojsť do reštaurácie, vykonávať povolanie alebo ísť do kina, teda normálne ako zdravý človek žiť, musím mať dobrovoľné očkovanie, súdiť sa naozaj budem. Nič dobrovoľného nesmie byť podmienkou ničoho.

Ak je právo pomalé, musíme byť my tí rýchli a akční.

Alebo zakývajme na rozlúčku raz navždy svetu, aký sme ho poznali." Apeluje na zdravý rozum a právo česká advokátka Jána Zwyrtek Hamplová, ktorú cituje web prvnizpravy.cz.

(Medzititulky red. HD.

TV Markíza "špicľovala" obchodníkov za nedodržiavanie opatrení: "Výsledok je katastrofálny," lamentujú!
Televízia Markíza sa rozhodla iniciatívne skontrolovať dodržiavanie protipandemických opatrení v praxi. So štábom sa vybrali navštíviť dokopy sedem obchodných centier priamo v hlavnom meste. O toľkokrát spomínanej nezákonnosti vyhlášok a s tým... Čítať ďalej
28 | 04 | 2021 | René Skalný