Pellegrini odignoroval hlasovanie o vlastnom návrhu! Zdá sa, že mu na deťoch až tak nezáleží
14 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Podľa Hlasu je jednorazový príspevok 300 eur na jedno nezaopatrené dieťa jedným z klúčových zákonov, ktorý má pomôcť rodinám prekonať koronakrízu. Keď sa však o ňom rozhodovalo v parlamente, jeho najväčší zástanca Peter Pellegrini chýbal, informuje portál eReport.sk.


„Sme presvedčení, že rodiny s deťmi niesli obrovskú ťarchu pandémie a takúto pomoc potrebujú a zaslúžia si ju. Vládna koalícia má jedinečnú šancu ukázať, či to s podporou rodín myslí vážne alebo len reční do vetra,” propagoval na sociálnych sieťach opozičný návrh zákona Pellegrini.

No to rečnenie do vetra sa najviac týkalo jeho samotného. V momente, keď sa o návrhu zákona rozhodovalo v parlamente Pellegrini, nehlasoval za, ani proti. Nehlasoval totiž vôbec.
Koalícia prišla s niečím iným

Koaličné strany však namiesto toho prišli s vlastným návrhom, ktorý počíta s tým, že rodiny dostanú 333 eur na dieťa. Avšak len tie, ktoré sú v hmotnej núdzi. Takto bude pomoc podľa Pellegriniho putovať iba 45 tisícom detí namiesto približne milióna.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/05/13/sud-za-smrt-sebastianka-%e2%80%a03-z-nitry-personal-detskej-jis-ky-hodinu-nevedel-ze-im-chlapcek-zomiera/

„Pandémia však zasiahla všetky slovenské rodiny, v ktorých rodičia celý rok suplovali učiteľky, vychovávateľky či kuchárky a mali preukázateľne nižšie príjmy a vyššie výdavky. Preto trváme na tom, že parlament by mal návrh Hlasu podporiť ako lepšie, prospešnejšie, rýchlejšie a jednoduchšie riešenie,” presviedčal expremiér.
Bol u lekára

No svoj boj nedobojoval. Teraz to dokonca vyzerá tak, že to ani nemyslel vážne. Na hlasovaní sa totiž vôbec nezúčastnil. „Žiaľ, hlasovanie sa presúvalo a mal som dlhodobo dohodnuté zdravotné vyšetrenie, ktoré som nemohol preložiť,” vysvetlil absenciu Pellegrini.

Legislatívny návrh nakoniec v parlamente neprešiel. Za bolo iba 56 z prítomných 132 poslancov. Väčšina koaličných poslancov sa zdržala hlasovania.

Martin Jakubec: Schválený príspevok je zlo. „Väčšina ešte viac znenávidí neprispôsobivých z osád"
Spevák Jakubec na sociálnej sieti venoval úvahu príspevku pre deti, ktorého vyplatenie oznámila vláda. Myslí si, že to vytvorí napätie v spoločnosti a vláde to len vyhovuje. „Vyhovuje im rozoštvať národ aby referendum nebolo úspešné,“ napísal.... Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Petra Demková