Pätolízačstvo tzv. spojencom. Na nejaké Česko, Slovensko alebo Maďarsko z vysoka kašlú (Jaroslav Štefec)
14 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Americká Brownova univerzita vypracovala na objednávku americkej vlády štúdiu. Ide o dokument, ktorý by mali poznať občania v tých krajinách,  ktoré pod hlavičkou NATO "obhajovali a bránili slobodu a demokraciu" v Afganistane. Je to štúdia, hodnotiaca ich straty. 


"Očakávam, že aj česká  (a slovenská - pozn. red. HD.) vláda v rámci akejsi inventúry svedomia poverí vhodnú nezávislú inštitúciu vypracovaním podobnej štúdie. Samozrejme za rozumnú cenu (rád by som veril, že tou poverenou inštitúcií nebude nejaká neziskovka)." Píše na facebooku vojenský analytik Jaroslav Štefec.

Reprofoto status FB (@Jaroslav Štefec)

Americká zábavka s názvom pomoc

"Okrem percenta padlých k celkovému počtu nasadených vojakov štúdia vyčísľuje tiež straty ekonomické. Počnúc priamymi nákladmi na prepravu, vybavenie a udržiavanie kontingentov vojakov v tejto krajine. A končiac investíciami do "pomoci afganskému ľudu".
Strašné čísla

Analytik prichádza k štatistike a tá desí: "V Afganistane zahynulo viac ako 50.000 obyvateľov krajiny. Myslené samozrejme civilistov, medzi ktorými bolo viac ako 40 percent obetí v detskom veku. Pre tieto mŕtve sa používa termín "collateral damage". V médiách to vyzerá lepšie, než "povraždení civilisti"."

Biely dom poslal významný odkaz Kyjevu: Do NATO zatiaľ ešte nie!
V Bielom dome si administratíva USA uvedomila, že napínať strunu zlých vzťahov s Moskvou môže byť pre ňu kontraproduktívnou cestou. Bodaj by si to uvedomili aj naši politickí "NATO-hujerovia". Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

V Česku ako na Slovensku

"Politici majú dôvod zaoberať sa aj niečím takým, ako je svedomie. Predražené a často skutočne idiotské armádne nákupy po celú čas afganského dobrodružstva neúnosne zaťažovali už aj tak dosť chudobný rozpočet nášho štátu."

"Nenávratné finančné straty idú do stoviek miliárd korún. Pozitívne sa prejavili predovšetkým na majetkoch niektorých ľudí, ktorí k armádnym nákupom mali blízko, ale aj konkrétnych politikov a politických strán. S obranyschopnosťou ČR už to bolo horšie." Konštatuje odborník.

"Obrovské a bojím sa, že nenávratné škody však spôsobila predovšetkým reálna likvidácia podstatnej časti českej armády jej transformáciou z prostriedku štátu na svoju obranu na partičku "hrdinských přicmrdávačů" zahraničných dobrodružstiev našich tzv. "Spojencov". Zdá sa, že prioritou českej armády sú misie NATO, nie obrana vlastnej krajiny. Psychologické štúdie na túto tému, vytvorené pred niekoľkými rokmi tímom špičkových armádnych psychológov a sociológov, zmizli pod hlavičkou najprísnejšieho utajenia zo sveta.

"Dnes si armáda nie je schopná bez pomoci agentúr NATO kúpiť pomaly ani ponožky a (až na výnimky) čo väčší nákup, to prúser na hony zaváňajúci korupciou a rozkrádačkami."

Tretia svetová vojna neprichádza z Ruska, skutočnou hrozbou je NATO
07 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič

Naša spoločnosť je chorá

"Naša civilizácia je chorá. Rovnako tak je chorá spoločnosť u nás, v ČR. Stratili sme vďaka našim pseudopolitikom pud sebazáchovy a teraz budeme žať trpké ovocie tridsať rokov trvajúci bezstarostnosti, doslovného prežierania vlastnej budúcnosti a pätolizačstva voči tzv. "Spojencom". Ktorým ide len o vlastné záujmy, vlastné zisky a zachovanie vlastných výhod. Na nejakú Českú republiku, Slovensko alebo Maďarsko úplne kašlú. Podstatné sú pre nich zisky a to, aby ich nové koloniálnej dŕžavy, porazené v studenej vojne, držali ústa a krok. Ak si to neuvedomíme, a hlavne, ak to nedokážeme zmeniť, skončíme spolu s nimi. Nepokoje a zrážky, ktoré sa začnú koncom leta v západnej Európe, sa k nám nemusia nutne preliať. Ale musíme začať konať. Hneď . Píše na sociálnej sieti český expert Jaroslav Štefec.

Heger je prepracovaný alebo dezorientovaný. Pozýva Ukrajinu do EÚ a dokonca aj NATO!
21 | 04 | 2021 | Aneta Leitmanová