Lunterova župa odmieta Sputnik V. Banskobystrický kraj jeho použitie neumožní
14 | 05 | 2021 I Peter Sulek

Banskobystrický samosprávny kraj neumožní použitie ruskej koronavírusovej vakcíny Sputnik V.


Pre Televíziu Markíza to povedal podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ondrej Lunter.
Výhovorky

Podpredseda BBSK Ondrej Lunter pre TV Markíza uviedol, že župa neumožní použitie ruskej vakcíny Sputnik V.

V reportáži informoval aj o dôvodoch tohto rozhodnutia. Spomenuté dôvody z úst Ondreja Luntera však nepôsobia presvedčivo, v éteri a od iných subjektov totiž podobné výhrady neboli zaznamenané. Preto by Lunterove odôvodnenie mohlo na prvý pohľad pôsobiť skôr ako výhovorka.

Progresívna zmena v podaní "Lunter & syn"
Lunter sa zbavuje zodpovednosti a hádže ju na plecia starostom a primátorom v kraji. Tí sa cez víkend zapotili, ale za dva dni dokázali vrátiť autobusovú dopravu na prospech svojim občanom. Celú situáciu však spôsobil Lunter, ktorý vo svojej... Čítať ďalej
27 | 01 | 2020 | Peter Bachan

Rusofóbia?

Kandidatúra Jána Luntera na post predsedu BBSK v roku 2017 bola úzko spájaná s vtedajším prezidentom Andrejom Kiskom. Kiska Luntera vo voľbách verejne podporoval. Volebnú kampaň oboch pánov tiež zastrešovala rovnaká agentúra Komplot.

Podpredseda kraja Ondrej Lunter je jedným zo synov Jána Luntera. Pôsobí alebo pôsobil aj v silno prozápadne a liberálne orientovaných politických mimovládnych organizáciách financovaných zo zahraničia.

Vzťah Andreja Kisku k Rusku nie je tajomstvom a všeobecne známa je aj jeho inklinácia k USA. Lunter na rozbeh svojej firmy získal financie práve zo zámoria a ako sám priznal, v Amerike absolvoval aj školenia.

V roku 2017 vo svojom statuse Ján Lunter napísal: "Ihneď po voľbách ma kontaktovalo viacero zahraničných veľvyslanectiev s ponukou stretnutia. Medzi prvými bol veľvyslanec USA a bolo mi cťou jeho pozvanie prijať."

Lunterovci v B. Bystrici plánujú minúť 2 milióny eur na vakcinačnú propagandu! Inšpiroval ich vraj Izrael
Rodinný klan Lunterovcov, ktorý aktuálne vedie Banskobystrický samosprávny kraj, spúšťa masívnu očkovaciu kampaň. Župan Ján Lunter neváha minúť dva milióny eur z peňazí daňových poplatníkov na propagáciu produktov nadnárodných farmaceutických... Čítať ďalej
05 | 05 | 2021 | René Skalný