Advokát Martin Ribár je voľný: Ústavný súd rozhodol, že jeho väzba bola protizákonná!
14 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Advokát Martin Ribár pôjde po takmer 20 mesiacoch na slobodu. Ako bezúhonný človek. Rozhodol o tom senát Ústavného súdu SR. Vo väzbe bol za to, že si dobre robil svoju prácu pri zastupovaní Pavla K., člena mafiánskej skupiny takáčovcov.


Do kolúznej väzby sa Martin Ribár dostal preto, že sa podľa obvinenia snažil, aby jeho klient, ktorý je členom mafiánskej skupiny takáčovci, pri vypočúvaní mlčal. Ústavný súd však rozhodol, že väzba advokáta Ribára bola protizákonná, informuje portál pravda.sk.

Advokáta Martina Ribára obvinili z toho, že svojmu klientovi - kajúcnikovi mal odporučiť neprezradiť polícii okolnosti, ktoré sú mu o podpálení domu známe. A tiež, aby zamlčal nielen osoby, ktoré tento čin vykonali, aj mená tých, ktorí na podpálenie domu vydali príkaz.

Obvinený Pavol K., člen mafiánskej skupiny takáčovci, tvrdil, že mu členovia gangu Ribára nastrčili preto, aby zabezpečili jeho mlčanlivosť. Právnik Ribár sedel vo väzbe od októbra 2019, keď bol zadržaný v rámci akcie Apač, ktorá bola zameraná na bratislavskú skupinu takáčovci. Vo väzbe strávil teda takmer 20 mesiacov.

Ústavný súd teraz nariadil bezodkladne prepustiť advokáta Martina Ribára. Ústavný súd navyše rozhodol, že došlo k porušeniu jeho základných ústavných práv a celá doterajšia väzba Ribára bola protizákonná. Na Slovensku sa nestáva často, že ústavný súd prepúšťa väzobne stíhaných na slobodu. Za Ribára sa postavila aj celá Slovenská advokátska komora.

Šokujúce svedectvo o ponižujúcich väzobných podmienkach urážajúcich ľudskú dôstojnosť
10 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik