Začali sa predvolebné kortešačky? Pellegrini chce rodinám vyplatiť jednorazovo 300 eur
13 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

A opäť je tu bitka kto dá viac. Igor Matovič navrhuje dať na každé dieťa 200 eur, Peter Pellegrini chce byť ešte o stovku štedrejší. No pozor, nie na dieťa, ako to má v pláne náš financmajster, ale na celú rodinu. Podľa neho je vládny návrh výsmechom slovenským rodinám.


Hádzanie ciframi na akože podporu detí a rodín niektorými politikmi už začína pripomínať predvolebné kortešačky. Prirodzene, ak bude referendum, na ktoré príde aj dostatočný počet ľudí, a následne aj nové voľby, tak na to treba ľudí aj náležite „oblbnúť“. Po Igorovi Matovičovi sa na to v statuse na sociálnej sieti vrhol aj predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini.
Koaličný návrh je výsmechom slovenským rodinám

Vládny návrh je výsmechom slovenským rodinám, hlása hneď v úvode líder najsilnejšej opozičnej strany. „Prioritou a jediným dôvodom návrhu Hlasu na vyplatenie jednorazového príspevku 300 eur na každé dieťa bola skutočná pomoc rodinám, zasiahnutým pandémiou,“ píše v úvode Pellegrini, ktorý vraj vítam každú pomoc štátu, avšak koaličný návrh je výsmechom slovenským rodinám a neporovnateľne horším riešením. „Na rozdiel od podpory Hlasu pre každé dieťa sa má vládny návrh týkať len rodín v hmotnej núdzi, čo znamená pomoc iba pre 45-tisíc detí namiesto približne milióna,“ pripomína šéf strany.



Pandémia však, podľa Petra Pellegriniho, zasiahla všetky slovenské rodiny, v ktorých rodičia celý rok suplovali učiteľky, vychovávateľky či kuchárky, a mali preukázateľne nižšie príjmy a vyššie výdavky. „Preto trváme na tom, že parlament by mal návrh Hlasu podporiť ako lepšie, prospešnejšie, rýchlejšie a jednoduchšie riešenie,“ končí svoj „agitačný“ status Peter Pellegrini.

Danko si kopol do Pellegriniho: Opäť ukázal, aký je individualista a ako vie egoisticky konať (VIDEO)
Opozícia včera doručila do prezidentského paláca takmer 600-tisíc podpisov pod referendum o predčasných voľbách. Túto situáciu využil Peter Pellegrini na to, aby sa so svojou stranou spropagoval, čo sa rozhodne nepáčilo šéfovi národniarov Andrejovi... Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik