Poslanca Čepčeka čaká asi koniec. Matovičovi je to jedno, rezervu má
13 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová

Poslanec sa koalícii vzoprel vlani v septembri, keď zahlasoval za zákon, ktorý predložila opozičná ĽSNS. Poslanca Čepčeka čaká zrejme koniec. Matovičovi je to jedno, či sa Čepček od klubu odtrhne. Už vtedy sa vyjadril, že ho majú kým nahradiť.


Poslanec má podľa Jána Krošláka (OĽANO) skončiť v klube OĽANO a dôvodom má byť hlasovanie za zákony, ktoré predkladá opozícia.
Čepček hlasoval za odvolanie Kolíkovej

Poslanec Čepček ako jediný z klubu OĽaNO v pondelok 10. mája hlasoval za návrh Smeru odvolať ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (Za ľudí). Vyčítal jej podporu liberálov, predlžovanie núdzového stavu alebo aj to, že bojuje proti referendu. Poslanci OĽaNO, ktorí nechceli porušiť koaličnú zmluvu a mali tiež výhrady ku Kolíkovej, sa na hlasovaní nezúčastnili, píše portál webnoviny.

Čepček začiatkom februára bol dočasne vylúčený z klubu Oľano. Podľa portálu Webnoviny bude tento stav trvať aj v júni.

Začali sa predvolebné kortešačky? Pellegrini chce rodinám vyplatiť jednorazovo 300 eur
A opäť je tu bitka kto dá viac. Igor Matovič navrhuje dať na každé dieťa 200 eur, Peter Pellegrini chce byť ešte o stovku štedrejší. No pozor, nie na dieťa, ako to má v pláne náš financmajster, ale na celú rodinu. Podľa neho je vládny návrh... Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Čepček nevie čo s ním bude ďalej

Poslanec ostáva čo sa týka ďalších svojich plánov otvorený. „Už niekoľkokrát som sa pýtal predsedu poslaneckého klubu Michala Šipoša, že ako je to so mnou. Informáciu, ktorú som dostal 4. februára, bola, že nemôžem chodiť na klub a nemám výhody klubu. Počítal som, že 4. mája, čo sú tri mesiace, sa vyjadria a povedia mi, ako je to so mnou. Doteraz informácie nemám,“ povedal Čepček Webnovinám.
Hlasuje v prospech v občanov a nie za klub

Problém v hlasovaní Čepček nevidí. Hlasujem za zákony nie za klub. To znamená, že ak príde do pléna zákon, budem zaň hlasovať. Mám jediné kritérium, aby bol zákon kvalitný a pomáhal občanom Slovenska," dodal pre webnoviny.
Krošlák predpokladá, že Čepček bude z klubu OĽANO vylúčený

Krošlák podľa portálu Webnoviny už nepovažuje Čepčeka za koaličného poslanca. Dokonca tvrdenie médií o tom, že Čepček ako jediný koaličný poslanec hlasoval za odvolanie ministerky považuje za nepravdivú informáciu. Je podľa neho evidentné, že Čepček v koalícii ostať nechce a vníma ho už iba ako opozičného poslanca.

Soročinová: Daňoví poplatníci padajú na ústa ale vo výhode majú byť zas tí, ktorí neprispievajú  
Monika Sofiya Soročinová reaguje na ohlásenú pomoc rodinám, jednorazovým príspevkom na dieťa. Považuje to za kampaň smerovanú k minorite. „Túto amatérsku vládu dostala k moci najmä istá minoritná skupina našich obyvateľov,“... Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Petra Demková

Čepčeka kritizujú z Matovičovho hnutia aj iní

Poslanec Juraj Krúpa kolegu z klubu za potratovú novelu zákona ktorú predložila strana ĽSNS ostro skritizoval a jej predkladateľa označil za „mentálneho kripla“. Neskôr sa za svoje slová ospravedlnil. Čepček mu odkázal, že spoznal ako si jeho kolega predstavuje slobodu slova, informuje portál Webnoviny.
Čepček nie je jediný, kto hlasoval s opozíciou

Za iniciatívu strany ĽSNS, ktorí chceli v ústave zakotviť tradičnú rodinu hlasovali okrem Čepčeka aj viacerí konzervatívne orientovaní poslanci hnutia.

Chýbali vám majálesy? 29. mája bude "veľká politická párty" pred úradom vlády!
Prichádza to, čoho sa súčasná moc na Slovensku obávala už vyše roka najviac. Čas verejných protestov. Už ich nemožno zastaviť žiadnymi protizákonnými nariadeniami vlády či stláčaním gombíkov servilnými poslancami parlamentu. A že vláda i úrad... Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Ivan Brožík