Škandál: Na kamerovom zázname z času „samovraždy“ generála Lučanského chýba dvojminútová sekvencia! 
12 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Jedným z členov komisie, ktorá prešetrovala okolnosti väzby a neskôr aj smrti generála Milana Lučanského, bol aj Marián Kotleba. Tomu sa nepáčilo najmä to, že v kamerovom zázname v čase jeho pokusu o samovraždu chýba dvojminútový záznam, čo on navyše nemohol dať ani do záverečnej správy.


Marián Kotleba v rozprave skritizoval nielen správanie sa bacharov k bývalému policajnému prezidentovi počas jeho pobytu v nemocnici, ale aj doslova šokujúcu vec - na kamerovom zázname z času „samovraždy“ generála Milana Lučanského chýba dvojminútová sekvencia. Ako sám tvrdí, on to chcel dať do záverečnej správe, niektorými členmi komisie mu to ale nebolo umožnené. Video (TU) z rozpravy Mariana Kotlebu pred poslancami parlamentu a tiež prítomnou ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou, zverejnil na sociálnej sieti facebookový profil Investigatívna žurnalistika.
Vo výpovediach príslušníkov ZVJS boli absolútne radikálne rozdiely

„Dve minúty v kamerovom zázname z cely generála Lučanského z doby jeho smrti, ktoré Kolikovej drvivá väčšina v komisii zatajila a odmietla dať do vyšetrovacej správy, napriek požiadavkám opozičných členov komisie. Prečo?“ pýta sa v statuse pri videu Investigatívna žurnalistika. Hneď v úvode videa z rozpravy poslanca Mariána Kotlebu je však spomenutý aj ďalší šokujúci detail. „Generál Lučanský po tom, ako sa prebral z celkovej anastézy bol spútaný tým najťažším spôsobom, aký možno človeka na Slovensku spútať. Boli mu spútané ruky aj nohy, tieto boli pripútané o opasok a pomocou nasadených takzvaných predvádzacích retiazok bol posadený na invalidný vozík, z ktorého záhadným spôsobom spadol dozadu na temeno hlavy,“ hovorí v úvode videa Kotleba, podľa ktorého boli vo výpovediach príslušníkov ZVJS boli absolútne radikálne rozdiely.

Kolíkovej komisia si odhlasovala samovraždu gen. Lučanského. Saková a Kotleba boli proti
16 | 04 | 2021 | Aneta Leitmanová


„Keď som na to upozorňoval, nebolo mi umožnené toto do záverečnej správy zakomponovať, pretože ma ostatní členovi komisie prehlasovali. Je absolútne nehumánne keď človek, ktorý leží niekoľko hodín v anestéze bol takýmto spôsobom spútaný. A je absolútne nehumánne aby v zdravotníckom zariadení, do ktorého prichádzal podľa všetkého len so zranením oka odchádzal s tým, že mu musí byť spravené kontrolné vyšetrenie z dôvodu pádu temenom hlavy na dlažbu nemocnice,“ skonštatoval šéf ĽSNS, ktorý bol jedným z členov vyšetrovacej komisie.

Prípad „Lučanský“ speje ku koncu. Kotleba hlasoval proti uzáverom. Hlási prekrútené fakty a lži!
Marián Kotleba, ktorý bol súčasťou tímu, ktorý mal preskúmať okolnosti úmrtia generála Lučanského, na Facebooku informuje, že vyšetrovanie sa chýli ku koncu. Komisia sa už dokonca uzniesla aj na záverečnej správe. S tou má však Kotleba problém a... Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Petra Demková

Záhadný dvojminútový časový posun, ktorý je vyplnený čiernym obrazom

„Druhé, veľmi vážne podozrenie, ktoré som nemohol zakomponovať do textu záverečnej správy, pani ministerka, pretože ma ostatní členovia prehlasovali, že to nie je možné, bolo to, keď som upozornil, že v kritickom čase, ktorý bol od poslednej kontroly príslušníkom ZVJS po čas, keď bola otvorená a bol v nej nájdený zavesený na teplákovej bunde, na kamerovom zázname systému vznikol dvojminútový časový posun. Dvojminútový časový posun, ktorý nám nebol nijako vysvetlený, len tým spôsobom, že ide pravdepodobne o vlastnosť tohto kamerového systému,“ pridáva Kotleba ešte šokujúcejšiu informáciu, podľa ktorého keď ide o smrť človeka, ktorý zomrie za zatvorenými dverami vo väzbe, a vznikne tam dvojminútový časový posun, ktorý je vyplnený čiernym obrazom je prirodzené, že sa na to človek, ktorý sedí v tejto komisii bude pýtať.

Kauza Lučanský: Komisia nemá vôbec prístup ku všetkým dokumentom, ako máme vyšetrovať? pýta sa Saková
Denisa Saková ako členka nezávislej komisie, ktorá vyšetrovala tragické okolnosti úmrtia bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, nepodporila jej záverečnú správu. O tom, prečo tak konala konečne prehovorila. Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | Diana Zaťková


„Keď som povedal, že toto v záverečnej správe musí byť zakomponované bolo mi povedané, že to tam zakomponované nebude, pretože by to spôsobilo spoločenské napätie. Tak buď táto komisia mala zistiť skutočnú pravdu, alebo sme tam mali prísť šúchať nohami. Ja som tam, pani ministerka šúchať nohami nešiel, a keďže mi nebolo umožnené sa vyjadriť, a vy ste tú tému vytiahli na pôdu parlamentu, tak som to potreboval občanom povedať. Nie je predsa možné, aby smrť bývalého policajného funkcionára vo väzbe, v opatere štátu, vyvolávala takéto emócie a zostala neobjasnená.“ hovorí na záver videa Marián Kotleba.

Nové odhalenia: Lučanský musel dostať bitku, tvrdí traumatológ
Šokujúca správa. Reportéri z RTVS ukázali Lučanského lekárske záznamy nezávislému traumatológovi: „Ide o typický úraz po bitke, po dobre mierenom údere do oka,“ tvrdí Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Gabriel Matta