Pokus o samovraždu ďalšieho obvineného? Fico žiada o vysvetlenie Kolíkovú
12 | 05 | 2021 I Tibor Sipos

Exminister a líder Smeru Robert Fico vyslovil na dnešnej (12.5.) tlačovej konferencii vážne obavy ohľadom predstaviteľov justície pôsobiacich pod ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou. Podľa neho by nemali pôsobiť vo svojich funkciách, a to vďaka ich minulosti, ktorá je spájaná s viacerými trestnými činmi. Rovnako verejne žiada šéfku rezortu o odpoveď na otázku, či sa ďalší obvinený pokúsil o samovraždu, informuje Nový Čas.


Niekdajší a zároveň najdlhšie pôsobiaci predseda vlády Robert Fico na dnešnej tlačovej besede uviedol, že za postupom niektorých predstaviteľov justície vidí snahu zlikvidovať opozíciu. Následne vyslovil kritiku a obavy z postupu verejných funkcionárov slovenskej justície, ktorých na svojich postoch drží koalícia.

Fico tak pripomenul kauzu súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, pri ktorej spôsobil dopravnú nehodu a taktiež bol vylúčený z mnohých prípadov práve pre možný konflikt záujmov. Spomenul tiež námestníka Petra Kysela, ktorý je disciplinárne stíhaný kvôli zmeškaniu lehôt ohľadom väzby obvinených, a to druhýkrát. Fico vytiahol "špinu" aj na predsedu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Jána Hrubalu, ktorého polícia prichytila za volantom pod vplyvom alkoholu, taktiež dvakrát. Šéf Smeru ďalej spomenul viacerých pochybných justičných funkcionárov ako sudcu Najvyššieho súdu Juraja Klimenta či sudkyňu ŠTS Pamelu Záleskú.

Najviac šokujúca však bola otázka smerujúca k šéfke rezortu spravodlivosti. Fico sa verejne dožaduje odpovede a vysvetlenia, či je pravda, že ďalší obvinený v kauzách, ktoré otriasli Slovenskom, sa pokúsil o samovraždu. „Je pravda, že tento človek je hospitalizovaný v nemocnici v Trenčíne?," opýtal sa Fico smerom ku Kolíkovej.

Škandál: Na kamerovom zázname z času „samovraždy“ generála Lučanského chýba dvojminútová sekvencia! 
Jedným z členov komisie, ktorá prešetrovala okolnosti väzby a neskôr aj smrti generála Milana Lučanského, bol aj Marián Kotleba. Tomu sa nepáčilo najmä to, že v kamerovom zázname v čase jeho pokusu o samovraždu chýba dvojminútový záznam, čo on... Čítať ďalej
12 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


 

 


.

 



 

Predseda Smeru sa zároveň verejne opýtal ministerky Kolíkovej, či je pravda, že ďalší obvinený v medializovaných kauzách sa pokúsil o samovraždu. „Je pravda, že tento človek je hospitalizovaný v nemocnici v Trenčíne?," opýtal sa Fico. Dodal, že by bol rád, keby táto otázka bola zodpovedaná.